Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Sve što treba znati o subotnjoj trci

Prijave u toku za Red Bull 400 na Igmanu

Sve što treba znati o subotnjoj trci

Mada duga svega 400 metara, ova trka predstavlja veliki izazov i za one u najboljoj fizičkoj formi. Takmičari kreću od podnožja brda i pokušavaju što prije doći do vrha, pri čemu moraju savladati nagib od 37 stepeni, odnosno 170 metara visinske razlike u 400 metara staze...

Prvog dana predstojećeg vikenda na igmanskom Malom polju održaće se drugo BiH izdanje trke Red Bull 400, događaja kojem se raduju ljubitelji trčanja u prirodi. Prijave su u punom jeku, a u nastavku  su najvažnije informacije koje učesnici i gosti takmičenja na Igmanu u subotu 2. jula trebaju znati. Trka se organizuje u kategorijama za žene i muškarce, koji startaju odvojeno, ali za sve važe ista pravila i format. Takmičari su podijeljeni u grupe, kroz koje pokušavaju izboriti mjesto u finalu. Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Prijaviti se mogu rekreativci i profesionalci, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti izazovu trke duge svega 400 metara. Start trke na Malom polju u subotu 2. jula biće u 13 časova.  Za učešće u trci obavezna je registracija u iznosu od 50 KM, a svi prijavljeni dobiće zanimljiv startni paket u vrijednosti od 90 KM. Startni paket sadrži Topspeed ruksak, dres, medalju, bocu s vodom i Red Bull, te kupone za konzumaciju hrane i pića. Najuspješnije takmičare očekuju primamljive novčane te nagrade partnera trke. Četvoro najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće: 1. mjesto - 1000 KM, 2. mjesto - 600 KM, 3. mjesto - 400 KM, i 4. mjesto - 200 KM.

 

 

 


Po riječima organizatora, prijave za trku su u punom jeku i teku odlično, tako da se u subotu na Igmanu može očekivati veliki broj takmičara i sjajna atmosfera. Prijave se mogu izvršiti na web stranici kupikartu.ba. Red Bull 400, trka koju mnogi nazivaju i „najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati“ slovi za najtežu na svijetu, a nastala je u Austriji 2011. Riječ je o vertikalnom usponu na neobičnoj stazi - skijaškoj skakaonici. BiH se odabranom društvu zemalja u kojima se održavaju trke svjetskog Red Bull 400 prvenstva pridružila prošle godine, kada se na kultnoj Velikoj skakaonici na Igmanu 120 takmičara nadmetalo za laskave titule pobjednika prvog BiH izdanja ovog takmičenja. Najuspješniji su bili Aleksa Vuković (04:22:29) i reprezentativka BiH Adela Čomor (05:28:84), koji su ujedno i trenutni vlasnici rekorda staze na Igmanu.

Datum objave: 27/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook