Naslovna > Automobili > Volvo > Svečano otvoren najmoderniji Volvo Trucks centar

Volvo Trucks BiH

Svečano otvoren najmoderniji Volvo Trucks centar

Krajem protekle sedmice u Sarajevu je svečano otvoren novi prodajno-servisni Volvo Trucks centar. Tako je, nakon 12 godina poslovanja u nekoliko iznajmljenih prostora Volvo Truck BiH konačno uselio u vlastiti prostor koji je iz temelja građen prema svim standardima kakve za ovu namjenu nalaže Volvo Trucks iz Geteborga...

Ovaj centar zvanično je otvorio Robert Grozdanovski, direktor prodaje Volvo Trucks za region Centralna i Istočna Evropa, koji je svim korisnicima usluga Volvo Trucksa, na proslavi 10 godina zvanične prisutnosti Volva u BiH, obećao da će za dvije godine sve usluge biti podignute na puno viši nivo.“Danas sam sretan što vas u ovolikom broju vidim ovdje ispred mene. Vašim večerašnjim dolaskom samo ste potvrdili da posljednje tri godine planiranja i teškog rada na realizaciji ovog projekta nije potrošeno uzalud. Svi se sjećate našeg susreta prije dvije godine na proslavi 10 godina Volvo Trucksa u BiH u Žepču, kada sam vam saopštio naše namjere. Neizmjerno sam sretan što smo danas ovdje zajedno pod ovim krovom i što slavimo veliki dan i za vas i za nas. Ovo zdanje je zapravo vaše, jer ste nam sve ove godine ukazivali povjerenje. Mi vam se ovim odužujemo, jer ćemo vam u buduće nastojati izaći u susret za svaku vašu potrebu kada su u pitanju usluge koje možemo pružiti. Uvjeren sam u to da će naš tim u BiH dati sve od sebe da ostanemo zajedno koliko god to bude moguće. Volvo Trucks je ovim pokazao da mu je tržište BiH veoma važno i da vodi računa o svima onima koji su se u bilo kojoj varijanti opredijelili za kamione Volvo”, zaključio je Grozdanovski i posebnu zahvalnost uputio Edinu Terziću, komercijalnom direktoru, koji je pored svog osnovnog zadatka na poslovima prodaje kamiona, svakodnevno u punom kapacitetu učestvovao i u organizaciji i u konkretnim zadacima na završetku realizacije ovog ogromnog projekta.

Svečanost otvaranja Centra pratilo je nekoliko muzičkih grupa, ali je prave ovacije izazvao Halid Bešlić sa svojim muzičarima koji je do kasno u noć svojim legendarnim kompozicijama zabavljao dvjestotinjak prisutnih gostiju. Prisutni su bili poslovni partneri, vlasnici najvećih transportnih kompanija u BiH, vozači kamiona, zaposleni u Volvo Trucks iz cijele regije i predstavnici medija. Posao je u novom prostoru, već dan nakon svečanog otvaranja, krenuo punim kapacitetom, pa potencijalni kupci, sadašnji i budući vlasnici Volvo kamiona, u novom centru, u sarajevskom prigradskom naselju Vlakovo, u neposrednoj blizini velikog ukrštanja - uključenja na autoput na koridoru 5c, imaju mogućnosti da na jednom mjestu dobiju kompletne prodajne i servisne usluge, da kupe originalne rezervne dijelove, ali i da kupe polovne kamione provjerenog porijekla. Gradnja novog centra trajala je osam mjeseci: prve građevinske mašine su u potpuno neuređeni prostor ušle sredinom zime. Na neuglednoj lokaciji nastalo je zdanje, sagrađeno i opremljeno po najvišim standardima kompanije Volvo Trucks, koje će ubuduće u punom sjaju krasiti cijelu okolinu. Novi Volvo centar prostire se na ukupnoj površini od 7.000 kvadratnih metara. Trospratni objekat, sa oko hiljadu kvadratnih metara zatvorenog prostora, čine administrativne prostorije, skladište rezervnih dijelova i servis koji zauzima najveću površinu - sa tri “linije” na kojima servisno osoblje u isto vrijeme može opsluživati po nekoliko kamiona. Servis je već u potpunosti opremljen najsavremenijom dijagnostičkom opremom i specijalnim alatima. Ostatak kompleksa čine prilazni i manevarski put, te prostor na kojem će biti smješteni polovni kamioni, prvenstveno iz prodajno-servisne mreže Volvo Trucksa. Moderan centar ima dobru prilaznu putnu infrastrukturu, što je od velikog značaja za sve vlasnike koji će svoje Volvo kamione održavati u ovom servisu - dolazak autoputem, praktično do kapija novog kompleksa, biće jednostavan, brz i bez ikakvih saobraćajnih prepreka.
 

Datum objave: 20/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook