Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Sveobuhvatno besplatno ažuriranje za cijeli asortiman modela

Porsche Taycan

Sveobuhvatno besplatno ažuriranje za cijeli asortiman modela

Ažuriranje je besplatno za kupce, biće ponuđeno širom svijeta i može se izvršiti tokom posjete Porscheovoj servisnoj radionici...

Širom svijeta je isporučeno više od 75.000 primjeraka modela Taycan otkako je Porsche krajem 2019. predstavio svoj prvi potpuno električni sportski automobil. Sada je na pomolu  sveobuhvatno ažuriranje: bez obzira na starost vozila, motor, karoseriju i tržište, sve varijante ovog modela se mogu po statusu ažuriranja izjednačiti sa modelskom godinom 2023. Ažuriranje će se provoditi na tržišno specifičnoj osnovi. U zavisnosti od toga kada je njihovo vozilo isporučeno, kupci će, između ostalog, moći uživati u povećanju efikasnosti pogonskog sklopa, kao i novim funkcijama i poboljšanjima u Porsche Communication Management (PCM) sistemima, Porsche Connect-u i sistema za pomoć. Ažuriranje takođe uključuje mogućnost otključavanja pojedinačnih funkcija i opreme nakon kupovine (funkcija na zahtjev, FoD) i poboljšati će mogućnost ažuriranja svih Taycan modela na daljinu (OTA ažuriranje).

 

 

 

 


„Ova kampanja će omogućiti svim kupcima da iskoriste kontinuirani dalji razvoj Taycan modela. Opsežno smo optimizovali ovu seriju modela u gotovo svakom pogledu od 2019. godine“, kaže Kevin Giek, potpredsjednik Model Line Taycan odjela. „Dodate su nove funkcije, a druge su revidirane ili izmijenjene kako bi se dodatno unaprijedilo korisničko iskustvo. Nakon ovog ažuriranja, svi koji voze Taycan model od samog početka proizvodnje ovog automobila će biti ugodno iznenađeni koliko se toga od tada razvilo za ovaj automobil.“ Interno, Porsche ovo naziva „uPdate“, jer modelska godina 2023., koja je počela u julu 2022. godine, nosi slovo „P“.

 


Precizan obim ažuriranja i trajanje neophodne posjete radionici zavise od specifičnog softverskog statusa dotičnog Taycana. Što je automobil stariji, biće ugrađeno više poboljšanja i inovacija. Punjač od 22 kW sada je postao dostupan i za naknadnu ugradnju. Kupci mogu kombinovati ovu naknadnu ugradnju, o svom trošku, sa posjetom radionici kako bi ažurirali softver. Sa kapacitetom punjenja do 22 kW, snažnija varijanta znatno brže puni bateriju. U Evropi i Sjevernoj Americi, naknadna ugradnja uključuje i aktiviranje Plug & Charge funkcije. To omogućava praktično punjenje i plaćanje bez kartice ili aplikacije. Čim je kabl za punjenje priključen, Taycan uspostavlja šifrovanu komunikaciju sa punionicom koja je kompatibilna sa Plug & Charge funkcijom. Postupci naplate i plaćanja se zatim pokreću automatski.

Datum objave: 20/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook