Naslovna > Automobili > Chevrolet > Cruze > Svjetska premijera karavanskog Cruzea

Geneva Motor Show

Svjetska premijera karavanskog Cruzea

Karavan Chevrolet Cruze spreman je za svjetsku premijeru na 82. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.

Ovaj karavan, nova karoserijska izvedba Chevroletovog naprodavanijeg modela, pridružio se limuzinskoj i peterovratnoj verziji koje su se zajedno prodale u preko milijun primjeraka širom svijeta od predstavljanja modela 2009. godine.„Cruze karavan namijenjen je važnom segmentu tržišta. On ispunjava sve zahtjeve europskih vozača kada se radi o prepoznatljivosti dizajna, dinamici vožnje, prostranosti i ekonomičnosti“, rekla je predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe, Susan Docherty.
Novi karavan nudi pregršt pretinaca za odlaganje te na izbor niz snažnih i učinkovitih motora. Tu je i ugrađeni multimedijski sustav Chevrolet MyLink vrhunske kvalitete.

 

Novi i poboljšani motori bit će dostupni sa svim verzijama Cruzea od početka ljeta 2012. Pored trenutno ponuđenog 1.6-litarskog i 1.8-litarskog benzinskog motora, novi 1.4-litarski turbo benzinski te 1.7-litarski i poboljšani 2.0-litarski dizelski motori upotpunit će ponudu pogonskih sustava.1.4-litarski benzinski te 1.7-litarski i 2.0-litarski dizelski motori standardno dolaze s funkcijom Start/Stop. Svi motori sukladni su Euro 5 standardu.

 

Karavan je s dužinom 4.675 mm nešto malo dulji od peterovratne varijante (4.510 mm) i limuzine (4.597 mm). Zapremina prtljažnika kreće se od 500 litara mjereno do ruba prozora pa do gotovo 1.500 litara do stropa s preklopljenim naslonima stražnjeg sjedala.Jedna od najuočljivijih karakteristika dizajna je zakrivljena linija krova s krovnim nosačima u standardnoj opremi, čime se dobiva na praktičnosti uz zadržavanje decentnog i sportskog izgleda.

 

U 2012. bit će predstavljen čitav niz stilskih promjena u vanjskom dizajnu i interijeru modela Cruze. Među glavnim su novitetima koji se tiču eksterijera redizajnirana prednja maska, promijenjena unutrašnjost kućišta prednjih svjetala i svjetala za maglu te novi stilovi naplataka, a iznutra tu su poboljšanja središnje konzole i veći izbor presvlaka za sjedala.Novi modeliC ruze opremljeni su mogućnošću ulaska u vozilo bez ključa što znači da je moguće ući u vozilo s ključem spremljenim na sigurnom u džepu ili torbi. Osim toga, sustav omogućuje da se motor upali ili ugasi pritiskom na gumb bez potrebe umetanja ključa u bravicu za paljenje.

 

 

Posve nov Chevroletov multimedijski sustav nazvan MyLink dolazi od ljeta 2012. s modelima Cruze u paketima opreme više razine te Chevrolet Aveom i donijet će u vozilo sve mogućnosti korisnikova pametnog telefona.MyLink prebacuje sadržaj s pametnog telefona na zaslon u boji osjetljiv na dodir dijagonale sedam inča i visoke razlučivosti. Jednom kad se pametni telefon spoji, moguće je pristupiti playlistama, fotogalerijama, telefonskim imenicima, videozapisima i ostaloj pohranjenoj multimediji i podacima poput posebnih aplikacija za cestovnu navigaciju uz pomoć zaslona osjetljivog na dodir multimedijskog sustava.

 

Datum objave: 09/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook