Naslovna > Automobili > Cupra > DarkRebel > Svjetska premijera najmoćnijeg showcar-a brenda ikada

Cupra DarkRebel

Svjetska premijera najmoćnijeg showcar-a brenda ikada

DarkRebel je automobil koji oduzima dah svojom zagonetnom i fluidnom bojom karoserije, koja podsjeća na živu. Njegova težina je gotovo opipljiva, a performanse su toliko izvan uobičajenih standarda da narušavaju ustaljene konvencije i izazivaju sve što smo do sada navikli vidjeti kod običnih automobila...

Cupra je DarkRebel model predstavila javnosti na Cupra Open Space događaju tokom IAA festivala mobilnosti 2023. u Minhenu, koji će trajati do 10. septembra. Ovaj automobil predstavlja revolucionaran pomak u dizajnu i performansama, potpuno kreiran u virtuelnom svijetu, namijenjen budućim vozačima. Više od 270.000 članova Cupra zajednice, uključujući ambasadore brenda poput fudbalera iz FC Barcelone, Alexie Putellas, Marca ter Stegena, Ansua Fatija, i glumca Daniela Brühla, aktivno su doprineli oblikovanju dizajna Cupra DarkRebel. Podaci prikupljeni putem virtuelnog Hyper konfiguratora su integrisani u konačni dizajn Cupra DarkRebel, koji je sada prešao iz virtuelnog svijeta u stvarnost sa predstavljanjem fizičke verzije na IAA festivalu mobilnosti u Minhenu.

 

 

 


Kao rezultat, imamo potpuno električni sportski automobil sa samo dva sjedišta, čija futuristička pojava upotpunjuje izvanredna tehnologija, čime se potvrđuje strast i buntovnički duh brenda Cupra. Osvjetljenje ima ključnu ulogu u dizajnu Cupra DarkRebel, počevši od osvetljenja logotipa. Prednji dio vozila je izuzetno oštar i prepoznatljiv po Cupra trouglastom svetlosnom potpisu koji doslovno izbija iz karoserije, donoseći automobilu život. Koncept svjetla se bazira na razbijanju Cupra logotipa na tri trougla, koje se zatim koriste kao DRL (dnevna svjetla).

 


Bočna strana DarkRebel-a se odlikuje povezanošću karoserije sa prednjim i zadnjim dijelom putem kanala izdubljenih na površini, što simbolično prikazuje harmoniju između vanjskog izgleda i unutrašnjosti. Cupra DarkRebel ne slijedi uobičajena pravila dizajna ni u svom unutrašnjem prostoru. Ona stvara mogućnost za vozača da doživi nevjerovatne performanse ovog automobila na asfaltu. Ovaj model je istovremeno i najmoćniji "showcar" ikada napravljen od strane Cupra brenda, sa impresivnih preko 450 konjskih snaga, omogućujući ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Datum objave: 06/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook