Naslovna > Teme > Svjetski dan planete zemlje – Brod ''Stvaramo zdrave navike''

Optima

Svjetski dan planete zemlje – Brod ''Stvaramo zdrave navike''

Članice NESTRO Grupacije ''Optima Grupa'' d.o.o. Banja Luka i ''Rafinerija nafte Brod'' a.d. Brod nizom aktivnosti obilježile su Svjetski dan planete Zemlje.

I ove aktivnosti, kao i nedavna ekološka akcija u ''Rafinerija ulja Modriča'' a.d. Modriča odvijala se u okviru našeg projekta ''Stvaramo zdrave navike''.
Za predstavnike ekološke sekcije SŠC ''Nikola Tesla'' organizovali smo obilazak refinerijskog kompleksa i edukativnu prezentaciju ''Ekologija u Rafineriji nafte Brod''. Lučanovič Milja, Inženjer zaštite na radu i mikroklimatska mjerenja iz Odjela zaštite na radu istakla je da je Rafinerija tokom godina postojanja prošla veliki broj izmjena u smislu modernizacije i poboljšanja uslova rada, sve u cilju proizvodnje kvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju stroge evropske standarde kao i smanjenje zagađenja vazduha, zemljišta i vode.

 

U projekte vezane za ekologiju i zaštitu životne sredine Rafinerija je uložila 10.4 miliona eura. Rafinerija nafte Brod je u krugu svog preduzeća tokom ove godine zasadila preko 70 stabala, a do kraja godine planira da zasadi preko 60 sadnica. Povodom Svjetskog dana planete Zemlje, NESTRO Grupacije donirala je sadnice ukrasnog drveća i cvijeća predškolskim (vertič ,,Beli anđeo) i školskim ustanovama (OŠ ''Sveti Sava'', OŠ ''Liješće,'' SŠC ''Nikola Tesla'') u Brodu kako bi sa proljećem ove obrazovne institucije dodatno uredile igrališta i školska dvorišta.

 

 


Tokom posjete vrtiću ''Beli anđeo'' uz sadnice drveća i cvijeća, svako djete dobilo je i slatki paket ''Optima Grupe''. Djeca su uzvratila osmjehom i pjesmom.
NESTRO Grupacija podržava provođenje aktivnosti udruženja ,,Mozaik prijeteljstva'' koje povodom Svjetskog dana planete Zemlje već od sutra (22.4.2017.) u 2'-tak opština BiH organizuje ekološku akciju ''Lets do it – Očistimo zemlju za jedan dan''.


 

Datum objave: 21/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook