Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Cross > T-Cross premijerno na sajmu u Parizu?
FOTO GALERIJA (7)

Volkswagen

T-Cross premijerno na sajmu u Parizu?

Na osnovu špijunskih fotografija koje su nedavno nastale tokom testiranja ovog modela vidljivo je da je dobar dio vozila bez kamuflaže a iz toga se može zaključiti da je i premijera veoma blizu...

Najnoviji krosover model T-Cross kompanije Volkswagen prema nekim informacijma svoje lice trebao bi pokazati na velikom Sajmu automobila u Parizu. Na osnovu špijunskih fotografija koje su nedavno nastale tokom testiranja ovog modela vidljivo je da je dobar dio vozila bez kamuflaže a iz toga se može zaključiti da je i premijera veoma blizu. Kako se moglo vidjeti automobil ima dosta sličnosti sa koncept modelom, međutim njegova spoljašnjost je mnogo konzervatvnija u odnosu na koncept te u na osnovu toga dosta podsjeća na umanjenu verziju modela Tiguan. Novi T-Cross će koristiti umanjenu verziju MQB A0 mehaničke platforme na kojoj je baziran i novi Polo.

 

 

Na prednjem dijelu automobila uočavo farove sličnog oblika kao na modelu Tiguan. Kratki prepusti karoserije ispred prednje i iza zadnje osovine će mu omogućiti da bude agilan u uslovima u vožnje po gradu, za šta je i napravljen. Još uvijek nije zvanično poznato koji pogonski agregati će se naći ispod poklopca motora ovog modela, ali se očekuje da neki od njih budu preuzeti sa T-Roc. Nije isključeno da ovaj automobil iz Volkswagena bude dostupan sa dvolitarskim TSI agregatom koji razvija 187 ks, ili dvolitarskim TDI agregatom koji razvija 147 ks. A mogao bi se vidjeti i TSI agregat radne zapremine 1,5 litara kao i TDI zapremine 1,6 litara. Ovaj model pogin će imati samo na prednjim točkovima.

Datum objave: 31/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook