Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Cross > T-Cross-a prvi put pred publikom 25. oktobra

Volkswagen

T-Cross-a prvi put pred publikom 25. oktobra

Volkswagen je bio veoma ažuran i marljivo je radio na novom krosoveru T-Cross. Ovaj model će se pred publikom naći na sajmu u Sao Paulu početkom novembra, naravno dvije sedmice prije sajma očekuje se internet debi, kada će biti poznato više informacija o automobilu…

T-Cross je baziran na MQB A0 platformi proizvođača na kojoj se vozi i Polo, a za razliku od kompaktnog pola krosover će biti nešto veći. U odnosu na posljednju generaciju Pola krosover će biti duži 14,7 cm, pa će putnici imati na raspolaganju više prostora za koljena na zadnjim sjedištima. Osim toga kupci će profitirati i na prtljažnom prostoru. Volkswagen T-Cross će zavisno od tržišta biti ponuđen sa nekoliko motora. Evropljani će najvjerovatnije moći da biraju između 1.0 i 1.5 turbo trocilindričnog motora i 1.6 TDI. U Južnoj Americi će glavnu riječ imati 1.4 litarski TSI a u ponudi će negdje biti i 1.6 litarski atmosferac. Pogon će ekskluzivno biti naprijed, što je negdje i očekivano u ovoj klasi.

 

Novinari koji su bili u prilici da isprobaju prototip modela T-Cross, svoje iskustvo su opisali kao veoma slično onome što dobijate sa Polom, uz naravno višu poziciju sjedjenja i nešto više prostora. T-Cross bi se u prodaji trebao naći početkom 2019. i biće dostupan u 12 boja eksterijera uključujući i dvobojne opcije.

 

Datum objave: 05/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook