Naslovna > Vijesti > T-Roc u kabrio izdanju

Volkswagen

T-Roc u kabrio izdanju

SUV sa otvorenim krovom trenutno se nalazi u fazi testiranja na javnim saobraćajnicama, a vozilo je kao što je to i uobičajeno u potpunosti prekriveno kamuflažnom folijom...

Kabriolet je baziran na standardnoj verziji, pa će se za pogon koristiti iste pogonske jedinice. Kao osnova tu je 1.0 TSI koji razvija 115 ks, a uparen je sa šestostepenim  manuelnim mjenjačem i prednjim pogonom. Pored njega, kupcima će na raspolaganju biti i nešto snažniji 1.5 TSI sa 150 ks (110 kW), a mjenjač u ovom slučaju može biti šestobrzinski manuelni (isključivo pogon na prednje točkove) ili sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom, a kao opcija dostupan je i 4x4 pogon. Na vrhu benzinske ponude nalazi se 2.0 TSI sa 190 ks koji je uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa duplim kvačilom i pogonom na sva četiri točka.

 


Kada su u pitanju dizelaši, VW je takođe ponudio tri varjante, najslabiji je 1.6 TDI sa 115 ks, uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem i prednjim pogonom, a tu je i 2.0 TDI u dvije različite konfiguracije, slabija raspolaže sa 150 ks, a kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmobrzinskog automatizovanog mjenjača sa dvostrukim kvačilom, kao i između prednjeg i pogona na svim točkovima. Snažnija 2.0 varjanta isporučuje 190 ks, a agregat je uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa duplim kvačilom i pogonom na sva 4 točka. Kabrio verzija svoju premijeru bi mogla da ima krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Datum objave: 20/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook