Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Takmičenje u zamjeni guma na F1 bolidu

Red Bull F1

Takmičenje u zamjeni guma na F1 bolidu

Nakon što je veliki broj fanova Formule 1 učestvovao i još uvijek učestvuje u online igranju pit stop izazova, sada je u BiH dostupna i maketa bolida Red Bull Racinga kako bi oni koji žele, uz poštovanje svih pravila, mogli uživo isprobati zamjenu guma u pit stopu...

Video mehaničara Red Bull Racing tima kako za samo 1,82 sekunde mijenjaju gume na bolidu Maxa Verstappena, u boksu na trci za Veliku nagradu Brazila 2019, obišao je svijet. Zaljubljenici ovog popularnog motosporta oduševljeno su gledali spretnost i koncentraciju tima mehaničara koji su oborili rekord i napravili do tada nezamislivo brzu izmjenu guma. Poznato je da prosječan čovjek trepne dvadeset puta u minuti odnosno napravi jedan treptaj svake tri sekunde. Uzimajući ove brojeve u obzir, može se reći da su mehaničari Red Bull Racing tima zamijenili gume u treptaju odnosno između dva treptaja oka. Ili - kako se popularno kaže - dok trepneš.

 

 


Sada i ljubitelji ovog sporta u Bosni i Hercegovini mogu uživati u pit stop online igri, takmičiti se i odmjeriti snage sa igračima iz ostatka države. Pored online igre, u našoj zemlji je sada dostupna maketa bolida Red Bull Racinga, koja svim zainteresovanim nudi mogućnost da se okušaju u prvoj izmjeni guma u improvizovanom pit stopu.U zamjeni guma u pit stopu moguće se oprobati u Sarajevu od 24.3. do 2.4.2021. godine na benzinskoj pumpi Hifa Petrol u Vogošći (Hotonj), dok će u terminu od 3.4. do 12.4.2021. godine maketa bolida biti u Banjoj Luki, takođe na stanici Hifa Petrola.


Online igra, kao i pit stop testiranje na Hifa Petrol pumpama, nagrađuju najbolje „mehaničare“. Više informacija moguće je naći na www.redbull.ba web stranici.

Datum objave: 23/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook