Naslovna > Automobili > Seat > Taracco > Tarracco uskoro na evropskom tržištu

SEAT

Tarracco uskoro na evropskom tržištu

Najveći SUV španskog proizvođača će se naći u prodaji početkom naredne godine, ovaj model je takođe nastavio tradiciju kada je u pitanju ime automobila, vezano za neki geografski pojam...

Naziv ovog španskog modela potiče od drevnog imena savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, na obali Mediterana, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu. Novi SUV svojim kupcima će biti dostupan i u verziji sa 7 sjedišta, a sam početak prodaje starta sa dvije benzinske i dvije dizel verzije motora. Kada su benzinci u pitanju, osnovna konfiguracija podrazumijeva 1.5 litarski TSI sa 150 ks, koji je uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem i prednjim pogonom, dok će se pogon na sva četiri točka naći u kombinaciji sa 2.0 TSI koji razvija 190 ks, a sam agregat je uparen sa sedmostepenim automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom i Seatovim 4Drive sistemom kao standardnim dijelom opreme.

 

Prema specifikacijama proizvođača, Tarraco će u ovoj verziji postići maksimalnih 211 km/h, dok će do stotke ubrzati za cijelih 8 sekundi. Dizelski pogonski sklop se odnosi na 2.0 TDI agregat u dvije varjante, od kojih prva razvija 150 ks, a druga 190, prva verzija se može kombinovatis a pogonom na 2 ili 4 točka, dok snažniji dizelaš standardno stiže sa pogonom na sva 4 točka, a uparen je sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Novi Seat Terraco se proizvodi u Volkswagenovom pogonu, u Nemačkoj.

Datum objave: 24/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook