Naslovna > Automobili > Seat > Taracco > Tarraco - najrobusniji model do sada

Seat

Tarraco - najrobusniji model do sada

Iako Seat među svojom flotom automobila ima već dva SUV modela, na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu predstavljen je treći i najveći SUV iz Seat-a, a riječ je o novom Tarraco modelu. Novi Seat će se proizvoditi u Wolfsburgu iako je oblik i dizajn ovog modela urađen u Seatovom pogonu u Martorellu...

Novi Seat je svakako zanimljivog dizajna, ali ako zanemarimo masku hladnjaka možemo zaključiti da model uveliko podsjeća na druge modele iz ovog segmenta u okviru Volkswagen grupacije. Unutar same kompanije pozicioniran je iznad modela Ateca, a MQB platformu dijeli sa modelom Škoda Kodiaq. Prednji dio automobila je prepun dizajnerskih detalja tipičnih za Seat-ove modele, kao što su velika maska hladnjaka, i svjetlosni sklop sa LED tehnologijom prepoznatljivog oblika. Međutim pogledamo li bočne strane automobila jasno ćemo vidjeti da one uveliko podsjećaju na VW Tiguan, dok je zadnji dio gotovo potpuno identičan sa modelom Škoda Kodiaq. Kada je enterijer u pitanju, moglo bi se reći da i sama kabina ima sličnosti sa Kodiaq modelom, dok je kontrolna tabla potpuno jedinstvena, a tu je i novi volan, kao i novi infotejnment sistem sa ekranom veličine 8 inča. Ekran digitalne instrument table ima dijagonalu 10,25 inča. U ovom modelu inače ima mjesta za sedam odraslih osoba. Takođe su prisutni i brojni sistemi za asistenciju vozača među kojima se ističu sistem za održavanje vozila u jednoj traci na putu, adaptivno krstarenje, nadgledanje mrtvih uglova, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i slično.

 


Tarraco stiže sa tri različita agregata, među kojima je i uvodni četvorocilindarski benzinski agregat radne zapremine 1,5 litara sa turbo punjačem, koji razvija 148 konjskih snaga (110 kW), koji je povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem preko kojeg se snaga šalje prednjim točkovima. Zatim je tu i nešto jači četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara koji razvija 187 konjskih snaga (139 kW), povezan je sa sedmostepenim DSG mjenjačem preko kojeg se snaga šalje svim točkovima. Kada je reč o četvorocilindarskom dizel agregatu, on će se prodavati u dvije varijante od kojih jedna razvija 148 konjskih snaga (110 kW), a druga 187 konjskih snaga (139 kW). Slabiji dizel je dostupan sa pogonom na prednjim i na svim točkovima, dok snažniji motor ide isključivo uz DSG menjač i 4Drive pogon. Prodaja novog SUV modela kompanije Seat očekuje se za početak naredne godine, a za naručivanje će biti dostupan već u decembru tekuće godine.

Datum objave: 11/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook