Naslovna > Automobili > Audi > Q5 > TDI ostaje u ponudi

Audi SQ5 Sportback

TDI ostaje u ponudi

Kada je Audi predstavio Q5 Sportback krajem septembra, nisu bili poznati detalji o sportskoj verziji, ali sa novim fotografijama i to se promijenilo...

Još krajem septembra Audi je predstavio Q5 Sportback, ali bez ,,S“ oznake, pa je tako javnost ostala uskraćena za detalje sportski orijentisane izvedbe. Sa nedavno objavljenom foto galerijom stvari su se promijenile za sportski SUV i to u korist dizela. Taman kada su SQ7 i SQ8 prešli na benzinski pogon, ostala je sumnja da bi se isto moglo desiti i za manjeg brata SQ5. Ipak SQ5 zadržava dizelski agregat i to 3,0-litarski V6 sa 341 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Snaga se putem 8-stepenog automatskog mjenjača prenosi na sve točkove.

 

 


Budući da na vidiku još uvijek nema RS Q5 Sportback modela, SQ5 Sportback tako ostaje najbrži od svih. Potrebna mu je 5,1 sekunda za ubrzanje od 0-100 km/h i doseže maksimalnih 250 km/h nakon čega se pojavljuje elektronska blokada. S obzirom na to da je ovaj snažni coupeovski SUV dizelaš potmognut blagim hibridnim sistemom, u Audiju poručuju da je izuzetno štedljiv. U kombinovanoj vožnji potrošnja se kreće oko 7 litara na 100 pređenih kilometara. Izrađen u Meksiku, Audi SQ5 Sportback stiže u prvoj polovini sljedeće godine.

Datum objave: 26/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook