Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Outlander > Teaser otkriva mnogo detalja

Mitsubishi Outlander

Teaser otkriva mnogo detalja

Četvrta generacija Mitsubishi Outlandera debitovaće u februaru sljedeće godine, a pred nama je teaser japanskog SUV-a koji već sada otkriva dizajnerski pravac...

Nedavno su na internetu procurile jasne fotografije novog Outlandera, pa su u kompaniji odlučili odmah nakon toga izbaciti teaser svog SUV-a. Iako na fotografiji dominiraju tamne sjenke, jasno je da će novog Outlandera karakterisati smjeli dizajn sa podijeljenim prednjim svjetlima. Japanski izraz ,,I-FU-DO-DO“, koji znači autentičan i veličanstven, vodio je razvoj i zaista, dizajn je itekako autentičan. On se u dobroj mjeri oslanja na prošlogodišnji koncept Engelberg Tourer, a kako je i trenutni model jedinstven, nova generacija bi se na neki način mogla nazvati i evolucijom.

 

 

 

Eksterijerom i dalje dominiraju hromirani naglasci, koji su sada veći neko ikad, te odvajaju prednje svjetlosne grupe od maske hladnjaka. Tanka dnevna svjetla postavljena su visoko na licu Outlandera duž prednje ivice poklopca motora. Iako nema mnogo detalja, glasine govore da će se novi model voziti na istoj platformi kao Nissan Rogue, a zahvaljujući međusobnoj saradnji, Outlander će pozajmiti i Nissanove pogonske jedinice. Unutrašnjost Outlandera je područje gdje se očekuju znatna poboljšanja. Za sada nema posebnih informacija, ali očekuje se moderan enterijer sa velikim ekranima, baš kao što je već viđeno na konceptnom Engelberg Toureru. Više detalja svakako možemo očekivati u narednom periodu.

 

Datum objave: 12/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook