Naslovna > Automobili > Jeep > Compass > Teaser restilizovanog Compassa

Jeep Compass

Teaser restilizovanog Compassa

Premijera restilizovanog Compassa predviđena je za ovaj mjesec u Guangdžou u Kini, a glavne izmjene vezane su za unutrašnjost…

Prije zvanične prezentacije osvježenog Compassa, u kompaniji su odlučili blago zagolicati maštu objavljivanjem prvog teasera. Ono što se vidi je fotografija sa prednje strane, koja potvrđuje linije koje su se mogle vidjeti na kamufliranom modelu, a tu je i fotografija unutrašnjosti koja otkriva potpuno novi sistem multimedije. Iako fotografija ne otkriva mnogo, jasno je da će osvježeni Compass dobiti znatno drugačiju kabinu i to prvenstveno zahvaljujući novom infotainment sistemu u vidu ,,lebdećeg“ tableta. Ovo bi značilo da će novi Compass sa velikim ekranom izgubiti i jedan dio klasičnih tastera. Špijunski snimci od ranije sugerišu na potpuno digitalnu instrument tablu i novi multifunkcionalni upravljač, ali ovo još nije zvanično potvrđeno.

 

 

Novi Compass će biti i bolje opremljen, dobiće modernija tehnološka rješenja te najnovije sigurnosne sisteme. Na preostalim fotografijama sa teasera vidljiva je prednja strana Compassa. Na jednoj od njih prikazana je gornja rešetka sa novom završnom obradom i horizontalnim hromiranim linijama. Odmah ispod, nalazi se drugi, veoma tanak usisnik zraka, koji se proteže do bokova branika gdje se nalaze svjetla za maglu. Ono što se još može primijetiti jesu prednja svjetla koja su sada nešto tanja i sadrže LED svjetla na vrhu samih svjetlosnih jedinica. Zbog novih branika, redizajnirani Compass će biti nešto duži od prethodnika, a prema nekim navodima očekuje se i rast u visinu. Više detalja očekuje se uskoro.
 

Datum objave: 20/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook