Naslovna > Automobili > Hyundai > Bayon > Teaser slike novog Hyundai crossovera

Hyundai Bayon

Teaser slike novog Hyundai crossovera

Novi Bayon, koji na evropsko tržište dolazi u prvoj polovini 2021. godine, platformu i paletu motora dijeli sa modelom i20...

Hyundai u narednim mjesecima planira proširiti svoju gamu crossover modelom Bayon, a nove zvanične teaser fotografije koje nam dolaze od korejskog proizvođača, otkrivaju nešto više o izgledu vozila. Ime Bayon inspirisano je gradićem Bayonne na jugoistoku Francuske, što jasno naglašava orijentisanost ka evropskom tržištu, gdje će novi model imati težak zadatak da se nametne u izuzetno konkurentnoj klasi kompaktnih crossovera na starom kontinentu. Iz fotografija se može primjetiti da će izgled novog Bayona pratiti dzajnersku filozofiju korejskog proizvođača. Visoko postavljena dnevna svjetla integrisana u jednu cjelinu tankom gornjim rešetkom slična su onima na Koni, dok zadnji kraj odlikuju svjetlosne grupe u obliku strijela povezane tankom trakom.

 

 


Iako će Bayon platformu dijeliti sa modelom i20, iz Hyundaija naglašavaju da će osim zadnjih vrata svi paneli crossover modela biti potpuno novi. Ista bi, ipak, trebala biti paleta agregata koja se sastoji od 1,2-litarskog benzinskog motora od 84 KS i 1,0-litarskog trocilindarskog mild hibrida koji raspolaže sa 100 ili 120 KS. Sličnosti bi trebalo očekivati i u enterijeru, pa bi Bayon mogao biti opremljen istim čevorokrakim upravljačem i 8-inčnim ekranom multimedije viđenim u novom i20, uz opciju digitalnog cockpita sa dva 10,25-inčna displeja instrument table i infotainment sistema dostupnu u boljim paketima opreme.

Datum objave: 21/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook