Naslovna > Vijesti > Tehnološke postavke iz filmova budućnosti

Genesis

Tehnološke postavke iz filmova budućnosti

Luksuzno crossover električno vozilo proizvođača iz Južne Koreje, jedan je od osnovnih projekata budućnosti ove kompanije sa izuzetno naprednim tehnološkim postavkama...

Pored potpuno električnog pogonskig sklopa u Genesisu su sigurni da će kupce privući i najsavremenijim i najnaprednijim sistemima, sa funkcijama koje smo do sada mogli gledati samo u futurističkim filmovima i serijama.  Jedna od najistaknutijih i najupečatljivijih tehnoloških postavki je sistem za prepoznavanje lica, koji, kako tvrdi ovaj proizvođač, poboljšava kontrolu nad vozilom. Ovaj sistem debituje sa modelom Genesis GV60, a postepeno će se proširiti i na ostatak asortimana brenda, "Face Connect" tehnologija omogućava električnom vozilu da prepozna ljudska lica, što otvara brojne mogućnosti, kao na primjer otvaranje i zatvaranje vrata, bez upotrebe pametnog kluča.

 

 

 

 

 

 

Takođe budućim vozačima će na osnovu sačuvavanja profila lica, automatski da se podešava sjedište, upravljač, retrovizori kao i postavke infotainment sistema. Funkciju prepoznavanja lica omogućava specijalna Near-Infra-Red (NIR) kamera, koja je u mogućnosti da vrši prepoznavanje i tokom loših i manje vidljivih uslova, kao što je noćna vožnja. Kako kažu u kompaniji iz Istočne Azije, ovaj sistem pojednostavniće ukupan doživljaj vožnje i upravljanja automobilom, te lišiti vozače bilo kakve upotrebe ključa, a to označava kraj nemilim slučajevima gubljenja ili zaboravljanja istog. Sada će sve ove funkcije da preuzme sistem, za čije funkcionisanje će biti potrebno jedino prisustvo vozača. Još jedan napredani pametni sistem je inkorporiran u ovaj automobil, a riječ je o sistemu sa provjeru autentičnosti otiska prsta. Može se naslutiti da ova tehnološka postavka omogućava vozaču da pokrene i kontroliše vozilo na osnovu prepoznavanja otiska prsta, putem senzora. Takođe Genesis je najavio dodatne novine i unaprijeđenja unutar kabine, sa novim savremenim infotainment sistemom, veoma detaljnom navigacijom, te generalno veoma naprednim softverom.
 

Datum objave: 17/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook