Naslovna > Auto moto sport > Teksaški dvoboj pripao Britancu

Red Bull Air Race

Teksaški dvoboj pripao Britancu

Na predzadnjem ovogodišnjem nastupu Red Bull Air Race pilota u američkoj državi Teksas, Britanac Paul Bonhomme je bio bolji od Australca Matt Halla…

Svjetsko Red Bull Air Race prvenstvo ušlo je u samu završnici. Na pretposlednjem sedmom po redu takmičenju, koje je održano u američkoj državi Teksas najspretniji i najbrži je bio britanski pilot Paul Bonhomme, koji je u finalu nadmašio svog ljutog rivala Matta Halla iz Australije.

 

„Bio je ovo naporan vikend i ovo je velika pobjeda za mene. Morao sam se dobro oznojiti da nadmašim Halla u finalu. Ipak, našao sam dovoljno snage za taj poduhvat i na kraju sam veoma zadovoljan ostavrenim rezultatom“, izjavio je vidno zadovoljni Paul Bonhomme. Podsjećamo da je on sa maksimalnih 12 poena osvojenih u Teksasu pred zadnji nastup u Las Vegasu povećao razliku u generalnom plasmanu, u odnosu na Halla na 8 poena.
„Situacija nije nimalo povoljna pred zadnji nastup, ali čitavu sezonu sam se trudio da budem najbolji i tako ću nastaviti dalje. Dok god postoji i najmanja nada da ću osvojiti titulu svjetskog šampiona ja ću pokušati da izvučem maksimum iz sebe i aviona“,  poručio je drugoplasirani Matt Hall.

 

Treće mjesto u Teksasu pripalo je Japancu Yoshihide Muroya, koji je trenutno osmi u generalnom poretku pilota. Finalno takmičenje u okviru kojeg ćemo saznati ime novog svjetskog šampiona u Red Bull Air Race šampionatu održaće se 17. i 18. oktobra u Las Vegasu. Podsjećamo da je najbolji pilot akrobata bio Britanac Nigel Lamb, koji trenutno ima tek 20 bodova i nalazi se na petom mjestu u ukupnom poretku. Paul Bonhomme je prošlu godinu završio kao treći, dok je Matt Hall bio šesti.

Rezultati Teksas:

1. Paul Bonhomme (VB) 55,285 s
2. Matt Hall (AUS) 56,052 s
3. Yoshihide Muroya (JPN) 59,413 s
4. Martin Šonka (CZE) 1 min 02,900 s


Generalni poredak:

1. Paul Bonhomme 67
2. Matt Hall 59
3. Hannes Arch 30
4. Martin Sonka 28
5. Nigel Lamb 20
6. Pete McLeod 19

Datum objave: 28/09/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook