Naslovna > Tehnika > Tesla obećava Full Autonomous vozila za 2 godine

Tesla

Tesla obećava Full Autonomous vozila za 2 godine

Kompanija Tesla ne miruje. Svako malo predstave neku tehnološku novotariju. Ovaj put obećavaju da će biti lideri na polju autonomnih vozila.

Lideri Audija su nedavno najavili da će nova generacija njihove najveće limuzine A8 biti prvi serijski automobil na svijetu sa sistemima za autonomnu vožnju označenih kao Level 3. Ali, vlasnik Tesle Elon Musk tvrdi da će vozila sa takvim stepenom autonomne vožnje doći znatno ranije nego što se misli.

 


Šta više Elon Musk tvrdi da će za dvije godine njegova kompanija već za dvije godine na tržište poslati vozila sa sistemom za autonomnu vožnju označen kao Level 5. U principu sistem Level 5 zaista omogućava pravu autonomnu vožnju, odnosno onu bez ikakvog uplitanja vozača.
To pak daje mogućnost da automobil bez vozača odveze vlasnika na aerodrom te da se potom sam vrati u garažu. Po istom principu automobil na osnovu ranije unesenog datuma i vremena izlazi iz garaže i odlazi po vlasnika. Level 5 je posebno interesantan TAXI službama jer im vozači faktički više neće biti potrebni.


 

Datum objave: 04/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook