Naslovna > Tehnika > Tesla predstavila Chill Mode

Tesla

Tesla predstavila Chill Mode

U želji da udovolji vozačima koji baš i ne vole snažna ubrzanja Tesla je predstavila posebno softversko ažuriranje.

Poznato je da potpuno električni automobili imaju munjevita ubrzanja čak i nakon minimalnog pritiskanja pedale gasa. Iako većina vozača želi sportske performanse ima dosta onih koji su zadovljniji umjerenijim oslobađanjem snage. Baš za takve je Tesla napravila novi softver namijenjen njihovim modelima.
Softver nazvan kao Chill Mode bit će dostupan u modelima Model S i Model X. Rukovanje je krajnje jednostavno, pomoću prekidača. Vozač jednostavnom malipulacijom odabire da li želi munjevita ubrzanja ili ona glatka, odnosno nježna, koja kao takva gode svim putnicima a ne samo vozaču.

 


Chill Mode bit će posebno korisna u modelu S100D koji uz pomoć Ludicirous Moda iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za 2,5 sekundi. Ne treba biti stručnjak pa zaključiti da ga to čini jednim od trenutno najboljih automobila po pitanju ubrzanja na svijetu. Ali ako vozač aktivira Chill Mode bit će ograničena isporuka snage iz 603 KS jakog motora koji u cijelom radnom opsegu daje 967 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Datum objave: 13/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook