Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Testiran električni automobil

Volkswagen ID.5

Testiran električni automobil

Testni automobil modela ID.5 uhvaćen je na špijunskim fotografijama tokom vožnje na stazi u Nurburgringu, prvi put nakon aprila...

Iako je Volkswagen svoj budući električni model ID.5 GTX koncept predstavio na ovogodišnjem sajmu automobila u Minhenu koji je održan prošlog mjeseca, javnost nije imala mnogo prilika da ga vidi tokom vožnje, a ovo je jedna od rijetkih. Kao što se može vidjeti na slikama, finalna verzija, spremna za fabričku proizvodnju, trebala bi biti gotovo identična konceptu prikazanom u glavnom gradu Bavarske, početkom septembra. Iako se na naličju testnog automobila još uvijek nalazi, naljepnica koja oponaša „masku hladnjaka“, sigurno je da će prednji dio vozila dobiti jednak dizajn konceptu sa sajma.

 

 

 

 

 

Razlika bi međutim moglo da bude na zadnjem kraju, jer je i dalje značajno prekriven kamuflažnom maskom. A razlika imeđu ovog testnog automobila i onog koji je uslikan u aprilu je izbacivanje lažnih izduvnih otvora, i prihvatanje činjenice da je ovdje riječ o električnom modelu. Oznaka GTX kod Volksvagenovih električnih modela, imaće isto značenje kao GTI u slučaju modela sa SUS motorima, i značiće da je vozilo orijentisano na performanse. Tako se očekuje da će ID.5 GTX dijeliti pogonski sklop sa ID.4, uključujući verziju sa pogonom na sve točkove, sa dva elektromotora ukupne snage 295 konjskih snaga. Ovaj pogonski sklop omogućava ubrzanje modela ID.4 od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde. Sa uravnoteženom težinom i podešenim ovjesom, ID.5 GTX mogao bi biti zabavna mašina za vožnju. Očekuje se da će ID.5 biti dostupan na tržištu naredne 2022. godine.

Datum objave: 19/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook