Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Testiranja Corvette Stingray na Nürburgringu

Testne procedure

Testiranja Corvette Stingray na Nürburgringu

Chevroletovi tehnički stručnjaci trenutno u Evropi ocjenjuju dvije Corvette Stingray, obe vožene po različitim vrstama puteva...

Nürburgring je ime koje u svakom istinskom zaljubljeniku u autosport budi duboka osjećanja, mjesto na kojem se oduvijek iznova ispisuju najsvijetlije stranice istorije trkanja. Upravo ovdje, nekoliko mjeseci prije službenog početka prodaje u Europi, obavljaju se posljednja testiranja nove Corvette Stingray.

 

"Trkaća staza Nürburgring poznata je po svojoj zahtjevnosti te nam stoga savršeno odgovara za fino ugađanje voznih i upravljačkih osobina evropske verzije Stingraya", rekao je Jim Mero, inženjer specijalizovan za dinamičke osobine vozila u General Motorsu. "Posebnu pozornost na Nürburgringu smo posvetili podešavanju ovjesa i upravljačkog sistema. Evropske ceste su vrlo specifične i prilično različite od onih u Sjedinjenim Američkim Državama pa su takve i navike vozača."

 

Chevroletovi tehnički stručnjaci trenutno u Evropi ocjenjuju dvije Corvette Stingray, obje vožene po različitim vrstama cesta. Ove testne procedure dio su GM-ovog standardnog programa kontrole kvaliteta koji se provodi na svakom Chevroletovom modelu prije nego što započne njegova prodaja u Europi.

 

Testove nadgleda i ocjenjuje Patrick Herrmann, tehnički menadžer u Chevroletu Europe. 

Datum objave: 16/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook