Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Testiranje velike mačke

Jaguar F-Pace 2021.

Testiranje velike mačke

Najveći model iz Jaguarove ponude SUV F-Pace uhvaćen je okom kamere u toku testne vožnje...

Iako je prekriven kamuflažnom folijom, vizuelne promjene na nadolazećem modelu F-Pace su dosta uočljive. Najistaknutije izmjene se vide na prednjem dijelu, gdje ovaj rival Audija Q5 ima novi poklopac motora sa elegantnijim, izraženijim stilskim linijama zajedno sa redizajniranim LED prednjim svjetlosnim grupama i prednjom rešetkom izmijenjenog izgleda. Na zadnjem dijelu se za sada jasno ne vidi izgled zadnjih svjetlosnih grupa, a još nije poznato da li će se novi dizajn izduvnog sistema sa vitkom ovalnim vrhovima naći na proizvodnoj verziji modela.

 

 

Kao i kod nedavno revidiranog modela XE, najviše pažnje će biti posvećeno redizajniranju unutrašnjosti uz bolji kvalitet i završnu obradu materijala i nove tehnologije. U novom modelu F-Pace se može očekivati dvostruki centralni niz ekrana sa infotaiment sistemom i digitalnim instrument pokazivačima, ali i novi upravljač. Iako se ne očekuju velike izmjene u konstrukciji šasije i ogibljenja, u igru ulaze nove varijante „blagih“ hibridnih pogona. Novi linijski šestocilindrični benzinski agregat  JLR grupe koristiće uobičajenu 48V „blagu“ hibridnu nadogradnju , ali raniji prototipovi F-Pace sugerišu da kompanija testira dizel-električni pogonski sklop.

 

 

Land Rover već posjeduje 48V „blagi“ hibridni dizel pogon prikazan na modelu Discovery Sport, ali pošto je on dizajniran na novoj platfomi, nije poznato da li se takav pogonski sklop može ugraditi u F-Pace. Druga mogućnost je da JLR grupa radi na razvoju novog tipa „blage“ hibridne dizel pogonske jedinice. Za sada još uvijek nije poznat datum zvaničnog prikazivanja ovog Jaguarovog SUV modela, ali se najvjerovatnije može očekivati do kraja ove godine.

Datum objave: 11/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook