Naslovna > Automobili > Volkswagen > Tiguan > Tiguanovo novo odijelo

VW Tiguan 2020.

Tiguanovo novo odijelo

Teaser fotografija novog VW Tiguana prikazuje prednji kraj redizajniranog SUV-ja, a pored karoserijskih izmjena može se očekivati unaprijeđen infotaiment sistem i plug-in hibridni pogonski sistem...

 

Dizajnerska skica prikazuje potpuno preuređeni izgled prednjeg dijela vozila. Svjetlosne grupe su postale tanje i priširuju se na prednja krila po ugledu najnoviju generaciju VW Golfa i biće opremljene naprednom matričnom LED tehnologijom. Ispod svjetala i rešetke hladnjaka nalazi se novi branik, a i poklopac motora će dobiti novi oblik. Iako zvanične fotografije zadnjeg dijela još uvijek nisu otkrivene, raniji špijunski snimci ipak otkrivaju korištenje LED tehnologije i na zadnjim svjetlosnim grupama, što bi prema nezvaničnim informacijama mogao postati standard u ovom segmentu.

 

 

 

Nadolazeći model Tiguana bi trebao biti opremljen najnovijim VW infotaiment sistemom koji se već nalazi u novom Golfu i Passatu. Ovo znači da možemo očekivati digitalnu instrument tablu i centralni displej od 10 inča osjetljiv na dodir, a tu je između ostalog i ambijentalno osvjetljenje i bežične aplikacije CarPlay i Android Auto.

 

 

 

 

 

 

Kompanija je nedavno potvrdila kako će Tiguan biti opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom do kraja ove godine, a iako tačne specifikacije još uvijek objavljene pogon će sasvim sigurno biti isti kao na modelima Golf, Passat i Areteon GTE. Drugim riječima pogon bi činio 1,4-litarski četvorocilindrični benzinski agregat uparen sa kompaktnim elektromotorom i litijum-jonskom baterijom od 13 kWh koji će ukupno isporučivati 245 KS pri 400 Nm obrtnog momenta. Produžena varijanta Tiguan Allspace bi trebala dobiti slična unapređenja kao i „manji brat“, a zvanično predstavljanje redizajniranih verzija se očekuje u narednim mjesecima.

Datum objave: 18/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook