Naslovna > Auto moto sport > Tim Peugeot-Hansen kreće punom snagom

World RX

Tim Peugeot-Hansen kreće punom snagom

Nakon uzbudljive prve godine ludila rallycrossa pred 250 000 oduševljenih gledalaca, tim Peugeot-Hansen ima velike ambicije za drugu sezonu Svjetskog prvenstva u rallycrossu (World RX). Timmy Hansen i novopridošli Davy Jeanny utjeloviće tu svjetsku ambiciju za upravljačem automobila PEUGEOT 208 WRX ...

Samo nekoliko sedmica prije otvaranja, noga je već naslonjena na papučicu gasa i spremna da pokrene 550 konjskih snaga divlje jurilice PEUGEOT 208 WRX! Nakon pet osvojenih postolja krajem prošle sezone i uspješne pobjede u Franciacorti, PEUGEOT 208 WRX postao je snažniji kako bi se suočio sa sve žešćom konkurencijom. Bez obzira na to je li riječ o šasiji ili motoru, poboljšanja su dovoljno brojna da bi se tu izvedbu iz 2015. smatralo novim osvajačem.

 

Ekipa Šveđanina Kennetha Hansena, jednog od legendarnih imena ove discipline, i dalje će voditi PEUGEOT 208 WRX kojim će ponovno upravljati Timmy Hansen. Timmy Hansen, vješt u nemilosrdnim borbama rallycrossa, imat će novog člana u ekipi, francuskog vozača Davya Jeanneya, viceprvaka Europe 2013. S Timmyjem, koji je već doživio ushit pobjede i koji ima kvalitete za osvajanje naslova, te s Davyjem, koji bi mogao iznenaditi i donijeti dragocjene bodove, tim Peugeot-Hansen ima strelovit i neobuzdano odlučan dvojac. Namjeravaju dobro iskoristiti svu snagu svojeg stroja kako bi uspješno zastupali boje partnera Red Bulla i Totala. Svjetsko prvenstvo 2015. pružit će im, među ostalim, trinaest prilika za okršaj sa žestokim suparnicima jer je misao vodilja tog novog dvojca posve jasna: borba za oba svjetska naslova!

 

Ohrabreni uspjehom prve sezone Svjetskog prvenstva, Peugeot i Red Bull osnovali su i Peugeot Red Bull Hansen Junior Team. Njegov je jednostavni cilj ubrzati razvoj novih talenata pripremajući ih za prelazak u kraljevsku kategoriju Supercars. Šesnaestogodišnji Kevin Hansen bit će jedan od učenika. Stoga će ove sezone sudjelovati na cijelom Svjetskom prvenstvu u kategoriji RX Lites.

 

Bruno Famin, direktor odjela Peugeot Sport

„Naš automobil od prošle godine izveden je izravno iz modela 208 T16 i ove zime radili smo kako bismo se još malo približili ograničenjima dopuštenim u pravilima. Mislimo da smo napravili značajan korak u učinkovitosti. Cilj je osvajati utrke i nadmetati se za oba svjetska naslova (u kategoriji timova i vozača). Zasigurno nismo jedini koji imaju takve ambicije i sretni smo što ostali proizvođači povećavaju svoju prisutnost na ovom rastućem prvenstvu. Nova natjecanja, poput Barcelone i Hockenheima najavljuju budućnost rallycrossa. Riječ je o istaknutim mjestima automobilizma u blizini velikih gradova i s odličnom infrastrukturom. To je vrlo obećavajuće!”

 

Kenneth Hansen, vođa tima

„Osjećam da smo mnogo spremniji nego prošle godine. U 2014. sklopili smo ugovor prilično kasno i bio je pravi pothvat pripremiti se za prvu utrku. Međutim, uspjeli smo biti vrlo kompetitivni u drugom dijelu natjecanja. Nadogradili smo prošlogodišnje iskustvo i jedva čekamo krenuti s prvom utrkom. Moramo što bolje iskoristiti 208 WRX i razviti dobre strategije kako bi nam oba automobila bila dobro pozicionirana na svakom susretu. Detalji odlučuju o pobjedama i prvenstvu te je važno da se možemo osloniti na uravnotežen dvojac vozača koji su sposobni pobijediti na 13 natjecanja.”

 

Timmy Hansen, br. 21

„Vrlo sam uzbuđen! Mislim da imamo automobil koji otpočetka ima potencijala za pobjedu. Osobno, mnogo sam radio kako bih se što bolje pripremio. Osjećam se mnogo spremnijim i mislim da ću na raspolaganju imati najbolji auto u svojoj karijeri. Sretan sam što imamo novog člana u timu. Poznajem Davyja od svoje prve sezone u rallycrossu. Vrlo je stabilan i jak. Zna procijeniti kada napasti, a kada se zaštititi. Bit će ga teško pobijediti.”

 

Davy Jeanney, br. 17

„Novi život počinje za mene jer to moj prvi ugovor s tvorničkom ekipom. To je velika prekretnica u mojoj karijeri i namjeravam se u potpunosti suočiti s izazovom. Dodijeljene su mi dobre karte i na meni je red da dobro odigram. Bio sam iznenađen kada sam imao priliku isprobati 208 WRX. Njegov je motor zaista snažan. Nadam se da ću napredovati tijekom sezone te stići do postolja i pobjeda.”

Datum objave: 15/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook