Naslovna > Auto moto sport > Titula za BMW

DTM

Titula za BMW

Četvrta ovosezonska pobjeda za upravljačem BMW Bank M3 DTM modela u desetoj, finalnoj DTM utrci omogućila je Bruni Spengleru osvajanje pobjedničke vozačke titule u izvanrednoj povratničkoj sezoni za BMW Motorsport.

BMW je također osvojio i titulu za konstruktora na Hockenheimu, dok je BMW Team Schnitzer završio sezonu  na vrhu ljestvice timova nakon dramatičnog finala.

 

Augusto Farfus, koji je krenuo s prve startne pozicije, utrku je završio treći te okončao sezonu na pobjedničkom postolju. Gary Paffett, vozač Mercedesa, drugi je prošao kroz cilj.U izvanrednom finalu, Spengler je prestigao Paffetta, završivši sezonu s ukupno osvojenih 149 bodova. Nakon Volkera Stryceka (Njemačka, 1984), Erica van de Poele-a (Belgija, 1987) i Roberta Ravaglis (Italija, 1989), Spengler je sada četvrti vozač u posjedu DTM titule za BMW. BMW Team Schnitzer osvojio je timsku pobjedu na kraju sezone s ukupno osvojenih 178 bodova.U nadmetanju konstruktora, BMW je završio svoju povratničku sezonu u DTM-u na vrhu pobjedničkog postolja s ukupno osvojenih 346 bodova. Spengler, Farfus, Werner, Priaulx i Hand su svi redom osvojili bodove na Hockenheimu – po prvi se puta pet BMW-ovih vozača vratilo kući s osvojenim mjestima među desetoricom najboljih. Zajedno su uspjeli sakupiti 60 bodova – dovoljno za osvajanje pobjedničke titule za konstrukora, bez obzira na činjenicu da je BMW sudjelovao sa samo šest vozača  dok su dva najznačajnija konkurenta sudjelovala s po osam vozila u svakoj utrci.

Datum objave: 29/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook