Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Tjunirani Tornado produvao ulicama Monaka
FOTO GALERIJA (5)

Gemballa

Tjunirani Tornado produvao ulicama Monaka

Gemballa je ovaj model napravila po uzoru na Porsche Cayenne od koga su preuzeli veći dio čeličnih panela te plastične dijelove koje su izradili od ugljeničnih vlakana. Osim toga povećana mu je i snaga pogonskog agregata...

Kompanije Gemballa, koja spada među najstarije i najpoznatije tunere Porsche automobila, izradila je model Tornado koji, što se tiče ekskluzivnosti,  skoro ništa ne zaostaje za modelima poput Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinana koji je nedavno predstavljen javnosti. Pravu pompu, Tornado je izazvao, kada se prije nekoliko dana pojavio u crnoj mat boji na ulicama Monaka. Jedan od prolaznika uspio je da napravi nekoliko fotografija koje se ekspresno završile na internetu. Kompanija Gemballa ovaj automobil napravila je po uzoru na Porsche Cayenne od koga su preuzeli veći dio čeličnih panela te plastične dijelove koje su izradili od ugljeničnih vlakana.

 

 

Što se tiče spoljašnjosti ovaj „body-kit“ sastoji se od jedinstvenog prednjeg branika, velikih usisnika za vazduh, vertikalnih LED svjetala, većih lukova iznad točkova, okruglih zadnjih svjetala, četiri izduvne cijevi i masivni naplatci veličine 22 inča. Kada je Gemballa tjunirala ovaj automobil svakako su imali na umu da povećaju i snagu njegovog pogonskog agregata. Da bi to uradili upotrijebili su turbo punjače, veće sisteme za hlađenje te specijalni izduvni sistem. Zahvaljujući svemu tome snaga ovog vozila porasla je sa 542 na 711 ks, dok je obrtni moment skočio sa 750 na 955 Nm. Samim tim vrijeme koje je potrebno da ovaj automobil dostigne brzinu od 0 do 100 km/h smanjeno je sa 4,5 na 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je pomjerena sa 283 na 310 km/h.

Datum objave: 17/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook