Naslovna > Vijesti > Totalna dominacija

Mercedes u Formuli 1

Totalna dominacija

Nedavno se završila sezona Formule 1, kako u šampionatu konstruktora, tako i pojedinačno, a Mercedes je bio glavni u svim segmentima …

Devetnaest država sa pet kontinenata je ugostilo "najbrži cirkus" na četiri točka. U kompletnoj sezoni učestvovalo je 24 vozača, s tim što je pored svjeckih šampiona bilo i novih 5. Lewis Hamilton je izašao kao pobjednik poslije velikih borbi sa i Nicom Rosbergom u čak 21 trci. Od 19 pobjeda 9 je zabilježeno sa pol-pozicije. Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo najviše je puta izgubio (6), a najviše pobjeda zabilježio je šampion Lewis Hamilton (16), ispred Nica Rosberga (5) i Daniela Ricciarda (3), a što se tiče timskih pobjeda takođe je dominirao Mercedes (16).

 

Jules Bianchi zauzeo je deveto mjesto na Velikoj nagradi Monaca, a Jeanson Button je došao do svog 250. starta u Bahrainu i do trećeg mjesta na listi vozača sa najviše startova u istoriji Formule 1. Kevin Magnussen postao je drugi najmlađi vozač u istoriji koji je došao do podijuma, kada je na prvoj trci sezone u Australiji zauzeo podijum sa samo 21 godinom i 162 dana, a najmlađi vozač koji je učestvovao u Formuli 1 je Daniil Kvjat sa 19 godina i 322 dana. Međutim, šampion je samo jedan, a to je Lewis Hamilton, dok je Nico Rosbertg bio veoma blizu sna koji je njegov otac ostvario 1982.
 

Datum objave: 26/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook