Naslovna > Automobili > Toyota > C-HR > Toyota C-HR Hy-Power concept

Toyota

Toyota C-HR Hy-Power concept

Novi koncept Toyota C-HR Hy-Power, kao što samo ime nagovještava, donosi više hybridne snage ali niz zanimljivih dizajnerskih detalja.

Toyota je kreirala novi koncept koji zapravo predstavlja usavršenu verziju trenutno aktuelnog modela C-HR. Odluka nije nikakvo čudo ako se zna da se čak 75% evropskih kupaca odluči za hybridnu verziju C-HR-a.
Dizajneri su predvidjeli veliki broj detalja zaduženih za personalizaciju vozila. Malo drugačija grafika svjetala, 20 inčni točkovi i specifična boja ''Burning Orange'' kao cjelina djeluju vrlo skladno. Otvaranjem vrata vidi se da je narandžasta boja bila prioritet jer se sa vanjskih dijelova karoserije decentno ''prelila'' u unutrašnjost.


Obzirom da je Tokyo Motor Show na programu idući mjesec ne čudi nas što se tehnički podaci još uvijek drže u tajnosti. Iz Toyote je jedino stigla informacija da će hybridni pogon biti jači i efikasniji od trenutno dostupnog. Usput je naglašeno da će kompletna gama hybridnih modela biti detaljno poboljšana u narednih godinu-dvije.
Kompletan plan za unaprjeđenje svih hybridnih modela bit će objavljen s početka iduće godine...

 

 

 

 

Datum objave: 12/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook