Naslovna > Automobili > Toyota > C-HR > Toyota CH-R – otkriveni svi detalji

Toyota

Toyota CH-R – otkriveni svi detalji

Poslije svjetske premijere u Ženevi Toyota je model CH-R u Parizu izložila serijsku verziju sa svim pojedinostima.

CH-R odnosno Coupe High-Rider je novi Toyotin model čija komercijalizacija počinje do kraja godine. Sličnost sa konceptom prikazanim prije dvije godine je frapantna. Tim prije što većina proizvođača automobila na serijskoj verziji odustaje od neobičnih rješenja. Oštri vanjski dizajn mnoge asocira na Lexusove modele. Slažemo se...CH-R ulazi u ring sa utemeljiteljem klase Nissan Jukeom, Hondom JR-V i Mazdom CX-3.
Ispod karoserije nalazi se nova Toyotina platforma TNGA. U skladu sa današnjim vremenima platforma je krajnje modularna pa će se kao takva koristiti na više modela sličnih gabarita.
Najmanji motor u ponudi bit će 1,2 turbo benzinac snažan 115 KS. Njega smo imali priliku testirati u redizajniranom Aurisu. Pomenuti motor moći će se dobiti u kombinaciji sa ručnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa ili sa usavršenom verzijom CVT transmisije koja je u svakom pogledu drastično bolja od stare generacije. CH-R sa oznakom Hybrid imat će isti pogonski sklop kao i najprodavaniji hibrid na svijetu, Toyota Hybrid.

 


Ljubitelje off-road terena raduje činjenica što će se CH-R moći nabaviti sa pogonom 4x4.
Unutrašnjost zadovoljava sve potrebe modernih kupaca. Kokpitom dominira centralni displej dijagonale 8 inča.
Kako aktivna tako i pasivna sigurnost je na trenutno najvišem mogućem nivou.
Paketi opreme su raskošni. Oni bogatiji dolaze sa serijskim 18 inčnim točkovima, hands free ključem, zatamnjenim zadnjim prozorima...
Priča se da je i prije početka prodaje broj potencijalnih kupaca impozantan.

 

Datum objave: 29/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook