Naslovna > Automobili > Toyota > GR HV Sport Concept > Toyota GR HV Sport Concept

Toyota

Toyota GR HV Sport Concept

Toyota će na predstojećem sajmu automobila u Tokyju predstaviti atraktivni koncept GR HV Sport Concept

Do službenog je predstavljana ostalo tek nešto više od dvije sedmice pa je objava nekih podataka bila očekivana. Oznaka GR zapravo predstavlja skraćenicu od Toyotinog sportskog odjela Gazoo Racing dok druga dva slova, HV, otkrivaju da se radi o sportskom vozilu sa Hybridnom tehnologijom. Navodno, kao inspiracija poslužili su modeli Supra i Sport 800 koji se takmiče u okviru šampionata World Endurance Championship (WEC).
Vizuelno gledajući jasno se vidi da su dizajneri koristili ideje trenutno aktuelnog modela GT 86. Najveće se razlike mogu vidjeti na specifično dizajniranim prednjim svjetlima sa LED tehnologijom. Zanimljivo je riješen i zadnji dio sa centralno pozicioniranom izduvnom cijevi. Kao što se može vidjeti na fotografiji krov je izveden u ''targa'' stilu što daje poseban pečat cijelom automobilu. Na mat obojenoj karoseriji mogu se vidjeti otvori za hlađenje hybridnog sklopa što na dodatni način istiće sportski karakter automobila.

 


O pogonskom sklopu još nema detaljnih informacija. Zna se da se radi o hybridu koji će se nuditi sa manuelnom i automatskom transmisijom. U slučaju automatskog mjenjača taster za startanje motora nalazi se na elegantnoj ručici.
Unutrašnjost je izvedena u stilu modernih sportskih automobila što podrazumijeva projeciranje svih zanimljivih podataka na ekran multimedijalnog sistema koji se može konfigurisati po trenutnim željama...
Informacije o početku serijske proizvodnje bit će objavljene krajem ovog mjeseca...

 

Datum objave: 06/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook