Naslovna > Auto moto sport > Toyota najbrža na WRC Švedska

Toyota

Toyota najbrža na WRC Švedska

Toyotin povratak u WRC Šampionat nije mogao proći bolje. U Monte Carlu su bili drugi da bi se na netom završenom reliju u Švedskoj popeli na najviši stepen pobjedničkog podija.

Poslije 17 godina posta Toyota se vratila u WRC Šampionat. Ušli su sa skromnim obećanjima koja su predviđala tek poneko penjanje na podij dok su se pobjede najavljivale tek za sezonu 2019.
Istina Toyota Yaris WRC evidentno nije najbrži WRC bolid ali, kao što se zna, u reliju pobijedi onaj koji napravi najmanje grešaka. U Švedskoj je to očigledno bio Latvala koji je iza sebe ostavio vozače Forda, Hyundaia i Citroena...

 


Pobjeda je tim slađa jer je Toyota u najprestižnoj grani relija zadnji put pobijedila sada već daleke 1999. poslije čega je uslijedilo potpuno povlačenje fabričke ekipe.
WRC karavan se seli u Mexico gdje je na rasporedu treći reli sezone. Za razliku od zaleđene Švedske u Mexicu će uslovi za vožnju biti drastično drugačiji pa ostaje da se vidi kako će se vozači snaći u vozilima napravljenim po novim specifikacijama.

 

Datum objave: 13/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook