Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > Toyota RAV4 Adventure

Toyota

Toyota RAV4 Adventure

Toyota je za neka tržišta pripremila model RAV4 Adventure koji je prvenstveno namijenjen osobama sa aktivnim načinom života.

Verzija Adventure dostupna je uz sve pogonske motore i vrstu pogona. U slučaju 4x2 pogona dolazi prednji diferencijal sa ograničenom blokadom dok je verzija 4x4 opremljena pametnim dinamičnom kontrolom obrtnog momenta.
U odnosu na standardni model udaljenost od tla je nešto povečana. Radi boljeg hlađenja ulja u motoru postavljen je dodatni hladnjak a još je jedan hladnjak predviđen za efikasnije hlađenje ulja u transmisiji.

 

Od velike je to važnosti tokom dugotrajne vožnje po teškim terenima gdje su sve komponente ovjesa maksimalno opterećene. 
Serijski se dobiju sve moguće asistencije vozaču a koje su bitne na off-road vožnji. Pod tim se misli na pomoć pri kretanju uzbrdo, kontrolu proklizavanja, elektronski nadzor stabilnosti prikolice...
Snaga se na podlogu prenosi preko točkova od 18 inča na koje su montirane gume dimenzija 235/55R18.

 

 

 


Paket Adventure podrazumijeva i drugačije obloge u unutrašnjosti te utičnicu za izmjenični napon, istu onakvu kakvu možemo naći i u modelu Land Cruiser.
Uz nabrojano kupci će imati cijeli niz mogućnosti za personalizaciju vozila.
Prvi primjerci kupcima će biti isporučeni u septembru mjesecu ove godine...

 

Datum objave: 10/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook