Naslovna > Auto moto sport > Toyota se užurbano priprema za utrku

Le Mans 24 sata

Toyota se užurbano priprema za utrku

Nije bilo lako Toyotinom Racing timu zadnjih mjeseci. Nakon nepopravljivih oštećenja na testnim vozilima tokom aprila, jedan od vozača, Hiroaki Ishiura, zbog ozbiljnih problema s leđima, morao je odustati tokom priprema i testnih vožnji za, kako kažu, jednu od najtežih utrka u svijetu automobilskog sporta.

Na njegovo mjesto je uskočio Stéfanie Sarrazin, brz i pouzdan vozač, koji je svojevremeno bio jedan od testnih vozača F1 za Toyota Motorsport GmbH (TMG). Takođe ima i veliko iskustvo iz rally utrka, gdje ga je pratio glas opakog i brzog vozača, te osvajača francuskog prvenstva.

 

Vijest da se Stéfanie Sarrazin vraća u TMG tim izazvala je erupciju oduševljenja među fanovima, koji su po društvenim mrežama ostavljali poruke podrške i želje za pobjedom.
Sljedeći japansku tradiciju prema kojoj se u redoslijedu striktno slijedi starost vozača, S. Sarrazin će započeti utrku, a slijedit će ga ostali članovi tima, Anthony Davidson i Sébastien Buemi.TMG uvodi hibridnu tehnologiju u svijet najzahtjevnijih utrka, kakva je i Le Mans 24 sata, gdje će svoj debi imati TS030 HYBRID. Tim inžinjera i mehaničara je naporno radio tokom prethodnog perioda da na vijeme sastavi potpuno novi model TS030 HYBRID, jer je prethodni bio uništen u nesreći.

Datum objave: 30/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook