Naslovna > Vijesti > Toyota spreman za ulazak u WRC 2017.

Toyota

Toyota spreman za ulazak u WRC 2017.

Japanski proizvođač automobila ranije je najavio povratak u WRC Rally šampionat u punom formatu. Testiranja su upravo ušla u završnu fazu...

Toyota Gazoo Racing WRC Team objavio je fotografije sa posljednjeg testiranja WRC bolida nastalog na bazi gradskog modela Yaris. Prije ovog testa ozbiljna je proba rađena u Finskoj gdje je svoj doprinos dao čuveni Tommi Makinen.
Do sada je Yaris WRC uspješno kompletirao 5.000 km u uslovima kakvi vladaju na ''pravim'' relijima. Za sada se sve čini uredu. Nisu zabilježeni veći problemi koji bi mogli ugroziti performanse ili pouzdanost.

 


Glavni štab Toyotinog WRC projekta je u Finskoj. Lokacija nije izabrana slučajno jer se tamo nalazi veliki broj stručnjaka i specijaliziranih radionica. Uz nabrojano ne treba zaboraviti ni odlične uslove za testiranje na svim podlogama.
Kada se s početkom sljedeće godine Yaris WRC nađe na startu čuvenog relija Monte Carlo očekuje se da pruži slične performanse kao što ih imaju glavni konkurenti u vidu VW Pola, Ford Fieste i Citroena C3...

Datum objave: 25/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook