Naslovna > Teme > Toyotini dizajneri dobili odriješene ruke

Toyota

Toyotini dizajneri dobili odriješene ruke

Kada je 2014. godine predstavljen FT-1 Concept Toyotin predsjednik Akio Toyoda je obećao da najveći svjetski proizvođač automobila više neće proizvoditi dosadne automobile.

 

Toyota je na početku 2014. godine otkrila FT-1 Concept koji je većinu odmah oduševio. Srećom, mnoge ideje predstavljene na sportskom konceptu polako ulaze u serijsku proizvodnju. Camry 8. generacije, koji nije prisutan na našem tržištu, najbolji je primjer da i Japanci mogu proizvesti auto koji budu emocije. Prvi čovjek Toyote, Akio Toyoda, inače obožavalac auto sporta otkrio je da dizajnerski tima ima odriješene ruke kao nikada do sada.

 


Baš kao i sve velike stvari u životu sve je počelo slučajno. Tokom neformalnog razgovora prve je skica veličine 5 cm nastala na komadu praznog papira. Potom se krenulo u razradu ideja čije je finalni rezultat više nego upečatljiv. Prvi rezultati novog dizajnerskog izražaja već se osjećaju. Na evropskom tržištu najmanji Toyotin SUV CH-R bilježi solidne rezultate iako se tek pojavio u prodajnim salonima. Sudeći po obećanjima Akia Toyode svi budući modeli imat će provokativan dizajn kojeg će pratiti uzbudljive performanse... 

 

Datum objave: 02/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook