Naslovna > Motocikli > Tradicija duža od dva vijeka

Peugeot Django 125

Tradicija duža od dva vijeka

Peugeot obilježava 210 godina postojanja brenda specijalnom serijom skutera Django...

Iskreno govoreći, Peugeot je počeo sa proizvodnjom dvotočkaša tek 1896. godine, a prije ulaska u svijet transporta ovaj francuski brend je proizvodio sasvim druge stvari. Prije bicikala i motocikala Peugeot je proizvodio pile, čelične trake, krinoline i mlinove za kafu i biber što danas većini ljubitelja automobilizma zvuči nevjerovatno. Vremenom, samo mali dio ovog asortimana je ostao u produkciji do današnjih dana, ali bez obzira na to francuski brend se ponosi svojom 210-godišnjom tradicijom.

 

 

 

Za tu priliku, Peugeot je pripremio specijalnu seriju svog skutera Django 125 ABS pod nazivom 210th Anniversary Limited Edition. Samo 21 primjerak ove jubilarne serije će biti izrađen i ponuđen na tržištu. Django 125 je moderna verzija Peugoeotovog skutera S55 iz 50-tih godina prošlog vijeka, a na ovoj specijalnoj seriji se nalazi stilizovana francuska trobojka zajedno sa jedinstvenim dekalima. Takođe, tu je i crveno sjedište sa bijelim obrubom i šavovima u dijamantskoj šemi.

 

 

 

 

 

Ovu specijalnu seriju, kao i sve aktuelne modele Django 125 pokreće vazdušno hlađeni četvorotaktni agregat sa CVT transmisijom. Ukoliko vam Django 125 nije po ukusu, ne treba očajavati, jer Peugeot slavi 210 godina postojanja od septembra ove godine, a u narednih godinu dana će se sigurno pojaviti još jubilarnih izdanja ovog brenda...

Datum objave: 09/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook