Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Treća generacija sa kamuflažom

Peugeot 308

Treća generacija sa kamuflažom

Nova generacija Peugeotovog hatchbacka stiže 2021. godine i to sa bogatom ,,zelenom“ pogonskom paletom uključujući i potpuno električno izdanje...

Nedavno je uhvaćena treća generacija 308 modela prije zvanične prezentacije koja je zakazana za 2021. godinu. Nažalost, francuski hatchback je u potpunosti kamufliran, pa je tako iz fotografija teško precizirati u kojem dizajnerskom pravcu ide francuski proizvođač. Očekuje se da će 308 biti postavljen na eVMP platformu baš kao i predstojeći crossover 3008. Platforma je zapravo snažno redizajnirana EMP osnova koju koristi aktuelni 308 model, pa će se tako sa novom platformom omogućiti implementriranje potpuno električnog sklopa.

 

 


Kao i sljedeća generacija 3008 modela, i novi 308 će se najvjerovatnije preseliti u ,,zelenu“ oblast gdje će ponuditi 48-voltni blago-hibridni sistem, plug-in hibrid, kao i potpuno električnu verziju. U PSA grupaciji već su potvrdili da nova eVMP osnova može da podrži električni pogon sa maksimalnim dometom od 650 km. Platforma će takođe biti dostupna sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, a biće ponuđena i sa izborom baterija od 60kWh i 100kWh. Eksterijer treće generacije na osnovu špijunskih fotografija više djeluje evolucijski nego revolucionarno. Dijeli istu siluetu kao i aktuelni model, ali očekuje se da će Peugeot svakako dodati prepoznatljive karakteristike aktuelnog dizajnerskog jezika poput LED dnevnih svjetala nalik očnjacima, široke maske i zadnje svjetlosne trake pune širine.

Datum objave: 24/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook