Naslovna > Vijesti > Treće ovosezonsko takmienje

Red Bull X Fighters

Treće ovosezonsko takmienje

S obzirom na to da je Madrid najpoznatiji grad u kojem su se rodile mnoge zvijezde X Fightersa i ne čudi veliko interesovanje za treće ovosezonsko takmičenje, koje će se održati upravo u Las Ventasu 10. Jula ...

Najbolji FMX vozači današnjice spremno je da Madridsku noć 10. jula pretvoriti u spektakl, a kandidata za pobjednika je zaista mnogo. Krenimo redom. Dvostruki pobjednik u ovoj sezoni, sa maksimalnim brojem bodova, Clinton Moore eventualnim trijfumfom u Madridu skoro bi osigurao šampionsku titulu ove godine. Do kraja bi mu trebali pristojni rezultati u Južnoj Africi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zato nema sumnje da Australijancu u Španiji neće nedostajati motiva. Planove bi mu mogao pomrsiti domaći takmičar, koji tradicionalno odlično vozi na svom terenu, Dany Torres. Dany je nekadašnji šampion Red Bull X Fighters šampionata i u 11 nastupa u Madridu, dva puta se penjao na pobjedničko postolje. Nošen domaćom publikom Torres bi mogao napraviti mnogo, pogotovo zbog činjenice što je u Grčkoj ostao bez bodova, pa bi se u borbu za titulu mogao uključiti samo pobjedom.

 

Još je nekoliko pretendenata za pobjedu u Španiji. Prvi od njih je Francuz Tomas Page, koji je 2013. pobjedom u Madridu ovjerio šampionski naslov, a pobjedio je i prošle godine. Dakle Francuz bi mogao treću godinu zaredom pokoriti Madrid, čime bi pomrsio planove o tituli Mooru, s obzirom da je trenutno na drugoj poziciji u ukupnom poretku. Prošlogodišnji šampion Josh Sheehan (Džoš Šijan) ove godine ne vozi na svom nivou i ima svega 45 bodova iz dvije utrke, pa će i on sigurno uraditi sve da dođe do maksimalnih bodova, kako bi se približio vrhu u ukupnom poretku. Bez šansi nije ni Levi Sherwood, koji je prošle godine u Madridu osvojio treće mjesto, a ove godine u Meksiku mu je pobjeda izmakla za dlaku. Ne treba zaboraviti ni novozelanđanina Rob Adelberga na čijem je kontu trenutno 65 bodova, zahvaljujući trećem mjestu u Grčkoj. Podsjećamo, Las Ventas u Madridu je prethodnih 13 godina bio mjesto istinskog spektakla za Red Bull X Fighterse, pa nema sumnje da će tako biti i ovaj put.

Datum objave: 29/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook