Naslovna > Automobili > Volkswagen > Tarok Concept > Trendseter u radnom kombinezonu

Volkwagen

Trendseter u radnom kombinezonu

Samo sedmicu dana nakon nezvaničnog najavljivanja veoma interesantnog pikapa, VW je oficijalno predstavio Tarok Concept na Sao Paolo Internacionalnom sajmu automobila...

 VW je poprilično siguran da je serijska produkcija ovog kamioneta na putu, a cestovna verzija će imati samo nekoliko sitnih izmjena u odnosu na ono što Vam predstavljamo. Tarok je vrlo moderan ali i sportski nabijen, sa istaknutim svjetlosnim grupama naprijed koje se pružaju preko maske i okružuju usisnike za vazduh na prednjem donjem dijelu automobila. Štop svjetla se takođe provlače preko cijelog zadnjeg kraja automobila. U enterijeru, koncept sadrži savremenu formu, poput digitalne instrument table i velikog infotainment displeja. Nije poznato by li će serijska verzija posjedovati ovu tehnologiju.

 

Jedino po čemu se, za sada, Tarok razlikuje od konkurenata je krevet koji se nalazi u tovarnom prostoru i obaranjem zadnje klupe i pregrade gepeka nudi veliki iskoristivi prostor. Proizvođač je naveo maskimalnu nosivost od 1000 kg. Koncept koristi 1.4 litreni turbo benzinski agregat koji razvija 150 KS i kao pogonsko gorivo koristi čisti etanol ili kombinaciju etanol-benzin. Šestobrzinski automatski mjenjač snagu prenosi na sva 4 točka. Saznajemo from će produkcijski model za početak nuditi samo sa 2.0 turbodizelskim motorom snage 150 KS.  

 

Datum objave: 07/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook