Naslovna > Retro > Tri puta vredniji
FOTO GALERIJA (10)

BMW M3 E30

Tri puta vredniji

BMW M3 E30 predstavlja jedan od najvažnijih modela bavarskog proizvođača i kompletne automobilske industrije. Ovaj model je potpuno promijenio segment performansnih vozila i dan danas se cijeni zbog svojih dinamičkih mogućnosti...

Zbog navedenog statusa u automobilskom svijetu nije ni čudno da se jedan izvanredno očuvani primjerak M3 E30 prodao za tri puta veću cijenu od novog BMW-a M4 Coupe. Prema izvorima informacija, ovaj M3 iz 1988. godine isporučen je svom prvom vlasniku u Kaliforniju i ostao je u njegovom vlasništvu sve do njegove smrti nekoliko godina kasnije. Sve do 2010. godine bio je uglavnom u garaži i porodica ga je rijetko vozila, a onda ga je kupio drugi vlasnik iz Missourija. Prije prodaje na portalu za internet aukcije, ovaj sportski coupe je imao samo 8.000 pređenih milja na satu.

 

 

 

 

Naravno, ne treba posebno isticati kako je sve u besprijekornom stanju, od unutrašnjosti, ovjesa pa sve do kompletnog podvozja – kao da je izašao iz fabrike! Automobil je u servisu bio u Aprilu ove godine kada su mu zamijenjene sve tečnosti, zatezač pogonskog lanca, cilindar kvačila, remen alternatora i podešeni ventili. Agregat u radu zvuči kao i prvog dana kada je sišao sa fabričke trake.

 

Ovaj primjerak je na aukciji dostigao cijenu od 250.000 USD, što je prilično velika svota, dosta veća nego što je iko očekivao. Međutim, s obzirom na malu kilometražu, ukupno stanje vozila i njegovu istoriju može se reći da je cijena više nego opravdana. Za poređenje, sa ovom sumom novca možete kupiti tri najnovija modela BMW M4 Coupe i da vam ostane kusura!

 

 

Zaključak: Uvijek dobro provjerite šta se nalazi u starim garažama, nikada ne znate kakvo blago kriju.

Datum objave: 23/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook