Naslovna > Automobili > Nissan > Z > Trkaći automobil izlazi na stazu sljedeće godine

Nissan Z GT4

Trkaći automobil izlazi na stazu sljedeće godine

Nissan Z GT4 razvijen je u Nismoovim inženjerskim pogonima i na više staza. Vozilo za testiranje u Fuji 24-satnoj trci u junu takođe je bilo dio razvoja zvaničnog trkačkog automobila...

Nakon neočekivanog tizera prije nekoliko dana, Nissan Motor Co., Ltd. i Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) otkrili su svoj najnoviji sportski automobil, Nissan Z GT4. Zasnovan na serijskoj verziji Nissana Z, GT4 trkaći automobil je prilagođen da bude spreman za stazu. "Motosport za Nissan je izraz naše strasti i stručnosti bez premca. Nissan Z nastavlja da održava svoju poziciju uzbudljivog sportskog automobila koji očarava vozače svojom dinamikom vožnje i fleksibilnim pogonskim sklopom", rekao je glavni izvršni direktor Nissana Ashwani Gupta. "Uvjereni smo da će ovaj Nissan Z GT4 koji je spreman za stazu biti spreman da napiše još jedno poglavlje u 50-godišnjem naslijeđu brzine Nissana Z."

 

 

 


Kao što je spomenuto, Z GT4 je baziran na standardnom Z, ali modifikovan za konkurenciju. Nismo Racing Division je podesio motor, optimizovao šasiju i vješanje i poboljšao aerodinamiku do granice propisa. Nissan reklamira Z GT4 kao trkaći automobil "dostupan vozačima entuzijastima i tvrdokornim profesionalcima". Treba napomenuti da standardni Nissan Z proizvodi 400 konjskih snaga i 475 Nm obrtnog momenta od 3,0-litarskog biturbo VR30DDTT V6 pogonske jedinice.

 


Detaljne specifikacije Nissana Z GT4 biće otkrivene na sajmu SEMA 2022. u SAD-u, koji će se održati od 1. do 4. novembra 2022. godine.

Datum objave: 28/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook