Naslovna > Automobili > Fiat > Abarth > Trkaći automobil u konceptnom izdanju

Zender Fiat 500 Abarth Corsa Stradale

Trkaći automobil u konceptnom izdanju

Ovaj konceptni automobil izložen bio je izložen na frankfurtskom sajmu automobila…

Studija Corsa Stradale je automobil kojim je njemački Zender izložio na sajmu automobila koji je trajao od 12. do 22. septembra mjeseca ove godine. Svim istinskim ljubiteljima italijanskih automobila riječi “Corsa Stradale” su odlično poznate.

 

Naime, takvo ime obično da nose imaju čast trkaći automobili renomiranih i poznatih italijanskih brendova. To je ime sada i za sturdiju koju je Zender izložio u Frankfurtu. Karoserija ovog automobila u potpunosti je izrađena od karbona. Uz sve to, Fiat 500 Abarth je dobio potpuno novo lice, drugačiji zadnji branik i spojler, te novi difuzor.

 

Ovaj automobil ima 18-inčne aluminijumske 215/35 ZR 18 naplatke, Pirelli P Zero Black pneumatike. Standardni 1.4 litarski turbo motor iz Abartha, pojačan je na 240 “konja” te 335 Nm obrtnog momenta. Ovaj koncpet zahvaljujući ovoj snazi, do stotke može da ubrza za 6,5 sekundi. Maksimalna njegova brzina je 232 km/h.

 

Unutrašnjost autmobila takođe je uređena u sportskom stilu. Naime, ona je unaprijeđena kombinacijom dve boje kože sa ukrasnim šavovima, ali su ipak zadržani sve ostali elementi koje je Abarth smjestio u Fiat 500. 

Datum objave: 23/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook