Naslovna > Automobili > Maserati > Levante > Trozubac najveće snage
FOTO GALERIJA (26)

Maserati Levante Trofeo

Trozubac najveće snage

Maserati je na Sajmu automobila u New Yorku prestavio SUV sa V8 agregatom koji isporučuje najveću snagu po litri zapremine do sad.

Maserati je na ovogodišnjem Sajmu automobila u New Yorku predstavio najsnažniju verziju svog SUV modela Levante, koji sa svojim masivnim V8 pogonskim agregatom isporučuje najveći snagu po litri zapremine nego ijedan Maserati prije njega. 3,8 litarski V8 biturbo agregat isporučuje 590 KS pri 6,250 obrtaja i 780 Nm obrtnog momenta u rasponu od 2,250 do 5000 obrtaja u minuti, a to je snaga od 156 KS po litri zapremine. Levante-ov pogonski agregat Ferrarijevog dizajna omogućava postizanje ubrzanja od 0 do  100 km/h za samo 3,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 300 km/h. Naravno, ovaj SUV je visokih performansi je dobio više od snažnog agregata. Levante Trofeo je takođe dobio specijalnu sportsku suspenziju koja pruža “iskustvo u vožnji bez kopromisa u smislu udobnosti” Proizvođač takođe obećava savršeno izbalansiran odnos težine 50:50 i nizak centar ravnoteže.

 

 


Na prednjoj strani ovog SUV-ja se ističe novi branik sa rešetkom hladnjaka od duplih vertikalnih šipki u “piano” crnom finišu. Na zadnjem dijelu se nalazi novi difuzor sa integrisanim izduvnim cijevima ovalnog oblika u crnoj boji. Aluminijumski naplatci veličine 22 inča su dostupni u poliranom i mat finišu, su najvećih dimenizija koje su do sada postavljene na jedan od Maseratijevih modela, sakrivaju kočiona kliješta obojena u crvenu, plavu, crnu, srebrnu ili žutu boju po želji kupca. U kabini se nalaze sportska sjedišta presvučena prirodnom kožom oivičenih šavovima u boji po želji kupca.  Standarda oprema uključuje oplatu enterijera i ručice komandi presvučene karbonskim vlaknima u matiranoj nijansi, nove podne prostirke sa metalnim Trofeo znakom i jedinstveni Maserati sat na tabli. Takođe, standardan oprema uključuje i Bowers & Wilkins premijum audio sistem sa sedamnaest zučnika snage 1,280W. Na aktuelnom sajmu u New Yorku izložena je posebna verzija Levante Trofeo u Matte Grigio Lava boji karoserije sa aluminijumskim naplatcima od 22 inča u mat finišu i kočioniom kliještima u crvenoj boji, namijenjen “malom broju korisnika Maseratija u SAD i Kanadi”. Proizvodnaj ovog izuzetnog SUV-a započinje tokom ovog ljeta u pogonima italijaskog grada Mirafiori.

Datum objave: 29/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook