Naslovna > Automobili > Renault > Twingo > Twingo završava svoj nastup

Renault Twingo

Twingo završava svoj nastup

Renaultova ofanziva ka elektrifikaciji nedavno je obradovala fanove jer je tako najavljen legendarni Renault 5 model, a prema novim informacijama, ovaj potez će nositi i neke ne tako lijepe vijesti...

Legendarni Renault 5 vraća se na velika vrata prvi put od 1996. godine kada je obustavljena proizvodnja francuskog mališana. Novi model dio je Renaultove strategije koja prvenstveno uključuje masovno okretanje ka ,,zelenim“ automobilima. Ipak, dolazak novog modela 5 napraviće izmjene u Renaultovoj liniji, jer će Twingo nakon aktuelne generacija napustiti gamu. Ovo je potvrdio Renaultov šef Luca de Meo, koji je rekao da Renault napušta A-segment, jer vjeruje da mali automobili sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem nemaju perspektivu zbog strogih evropskih standarda.

 

 


Luca de Meo ističe kako ograničenja otežavaju malim automobilima da postanu profitabilni, naročito sa dodatnim porezima na neelektrična vozila. Bez Twinga, kompanija će se u potpunosti usredsrediti na Renault 5, koji je manje-više u istom segmentu. Ipak, Renault bi mogao da se osloni na popularnost imena Twingo, te da ga jednog dana vrati kao potpuno novi model, najvjerovatnije električni. Upravo to je bila ruta kojom je Renault 5 išao, pa bi se slična sudbina mogla dogoditi i simpatičnom Twingu.

Datum objave: 01/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook