Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > U duhu novogodišnjih praznika

Manhart F350

U duhu novogodišnjih praznika

Tuning kuća Manhart je pripremila specijalnu ediciju Mini Coopera pod nazivom F350...

Inspirisan bogatom tradicijom i istorijom automobilskog sporta Velike Britanije, ovaj posebni model Manhart F350 dolazi u posebnog kolor nijansi ukopljen sa već postojećim agresivnim JCW GP paketom. Svojim jednstvenim izgledom karoserije, ovaj Mini podsjeća na novogodišnju jelku i asocira na božićne i novogodišnje praznike. Pored još nekoliko opcionalnih ukrasnih i trkačkih pruga na karoseriji, tu su i 19-inčni Concave One aluminijumski naplaci. Naravno, ovakav jedinstven izgled ne znači puno bez pravih performansi kao što i priliči specijalnim serijama, a za koje se Manhart prilično potrudio.

 

 

 

Ispod poklopca motora se nalazi dvolitarski turbo četvorocilindraš sa čak 350 KS pri 530 nm obrtnog momenta. Ovo povećanje snage je dobijeno zahvaljujući Manhartovom remapiranju ECU jedinice i novom intercooleru. Kako bi ovaj model dobio odgovarajući zvuk i zadovoljavao ekološke norme, Manhart je opremio ovaj F350 sa novim Remus izduvnim sistemom i filterom za izduvne gasove.

 

 

 

 

 

Na F350 je postavljen set opruga koje spuštaju ovaj model za 20 mm naprijed i 15 mm pozadi, a tu su i specijalni potpuno prilagodljivi amortizeri holandske kompanije AST Suspension. Naravno, kupci koji žele kupiti performanske komponente za svoje Mini JCW GP mogu očekivati veći asortiman dodataka u narednim mjesecima, a saradnja Manharta sa Beek Auto Racingom dosta obećava...

Datum objave: 26/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook