Naslovna > Automobili > Audi > TT > U Ingolštatu tvrde da će TT Sportback biti efikasna zamjena originalu

Audi

U Ingolštatu tvrde da će TT Sportback biti efikasna zamjena originalu

Najavljen prije četiri godine na sajmu automobila u Parizu, Audi TT Sportback je bila praktičnija verzija originalnog modela sa potpuno iskoristivom zadnjom klupom...

Po svemu sudeći, model sa četvoro vrata će se naći u serijskoj produkciji sa četvrtom generacijom TT-a, koji između ostalog, ove godine slavi 20 godina postojanja. Ono što je takođe potvrđeno, je da će TT sa dva para vrata trajno zamijeniti onog sa jednim, ondosno, coupe verzija više neće postojati. U poređenju sa aktuelnim modelom, Sportback će morati porasti da ugosti veću kabinu. Priča se da će međusovinsko rastojanje porasti za 120mm, ukupna dužina automobila za 290mm a širina za 60mm.

 


Ležeći na svestranoj VW-ovoj MQB platformi (čak 28 modela iz grupacije leži na istoj, tj. svi VW, Seat i Škoda manji modeli), novi TT će se nuditi u pregršt verzija i to u kombinaciji hibrid-benzin, dizel, plug in hibrid a čak i potpuno elektrificirana verzija. Nemamo informacije gdje će se, u Audijevoj velikoj gami modela, novi TT Sportback nalaziti ali  logika nam govori da će biti stepenicu ispod A5 Sportback-a. Rivali su već u kasu, Mercedes CLA i dugo očekivani BMW 2 Gran Coupe – oba sa pogonom na prednjim točkovima sa opcijom pogona na sva četiri. Faliće nam harizma i posebnost prve serije.

Datum objave: 09/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook