Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > U izradi Golf R sa motorom od 400 ks

Volkswagen

U izradi Golf R sa motorom od 400 ks

Pretpostavlja se da će novi model Golfa koristiti isti mehanički sklop kao i model koji je danas u prodaji. To znači da će dvolitarski četvorocilindrični turbopunjeni agregat slati snagu na sva četiri točka, pomoću sedmostepenog automatskog mjenjača i 4Motion AWD sistema...

Rad na sljedećoj generaciji Volkswagen Golfa je u toku i njemački proizvođač planira da ovaj model predstavi u junu sljedeće godine. Kompanija već testira prototipe i priprema se za njegovu montažu sa ogromnom investicijom od 2,2 milijarde dolara. Novi Golf će imati brojne verzije, uključujući i hardcore Golf  R, za kojeg kažu da će postati najekstremniji Golf u istoriji. Prema trenutnim informacijama ovaj model razvijaće 400 ks zahvaljujući blago-hibridnom pogonskom sklopu. Što se tiče još detalje u vezi sa motorizacijom ovog automobila ostaje nepoznanica ali se pretpostavlja se da će novi model Golfa koristiti isti mehanički sklop kao i model koji je danas u prodaji.

 

 

To znači da će dvolitarski četvorocilindrični turbopunjeni motor slati snagu na sva četiri točka, pomoću sedmostepenog automatskog mjenjača i 4Motion AWD sistema. Motor sa unutrašnjim sagorijevanjem biće podržan blago-hibridnom tehnologijom koja koristi električni sistem od 48 volti. Dodata snaga će biti ujednačena sa dizajnom, koja će biti mnogo dramatičnija i agresivnija nego na današnjem modelu. Automobil će posjedovati sportske izduvni cijevi, detalje od ugljeničnih vlakana te udvostručene vazdušne jastuke. 

Datum objave: 31/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook