Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > U Kaliforniji snjimljen luksuzni terenac

Mercedes-Benz G Klasa

U Kaliforniji snjimljen luksuzni terenac

Mercedes polako privodi radove na novoj najluksuznijoj verziji poznatog SUV automobila G Klase, riječ je o G Klasi 4x4 Squared, čije zvanično predstavljanje možemo i očekivati uskoro...

Nova generacija luksuznog terenca G Klase 4X4 Squared trebala bi biti predstavljana prije kraja ove godine, u prilog ovoj tvrdnji ide i najnoviji video koji prikazuje prototip modela snimljen u gužvi na jednom putu u Kaliforniji, SAD. Na snimku se vidi vozilo sa veoma malom površinom prekrivenom maskirnom folijom, koja se nalazi samo na lukovima točkova, na krovu i na nosaču rezervne gume nazad, dok je ostatak automobila, kao na primjer naličje, spreman za fabričku proizvodnju.

 

 

 

 

 


G Klasa već duži niz godina spaja vrhunski luksuz i maksimalne terenske sposobnosti u savladavanju svih vrsta podloga i prepreka, ali 4X4 Squared verzija podiže ovu kombinaciju na još viši i radikalniji nivo. Može se reći da ovaj automobil predstvlja krajnji cilj svih zaljubljenika u automobile ovakvog tipa. Putnici će biti u mogućnosti da uživaju u adrenalinski nabijenom savladavanju najtežih terena, vozeći se udobno i sigurno u tehnološki naprednoj kabini presvučenom kožom. G-klasa 4X4 Squared dodaje neke znatne i osjetne novine kako bi postala najsposobniji SUV na planeti. Najkritičnija nadogradnja su fleksibilne osovine, koje ovom terencu daju ogroman razmak od tla jer se mogu i podići. Prethodna generacija Mercedesa G-klase 4x4 Squared imala je 17,0 inča razmaka od tla, što je 10,0 inča više od standardne G-klase. Snimljeni Mercedes G-klase 4x4 Squared ima veće i agresivnije lukove točkova koji se koriste za prikrivanje i zaštitu većih točkova i guma. Na krovu se trenutno nalazi kamuflažna maska koja izgleda kao da bi mogla kriti svjetlosnu traka ili nešto slično, dok krovni nosač uključuje i ljestve za pomoć pri pristupu teretu. Kao što je rečeno ranije, očekuje se zvanično predstavljanje ovog modela ubrzo.

Datum objave: 23/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook