Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > U napuštenom salonu pronađeni pravi dragulji

BMW

U napuštenom salonu pronađeni pravi dragulji

U jednom BMW-om salonu u Španiji, pronađeni su neki od pravih klasika koji svjetlost dana nisu ugledali više od decenije, a među najzanimljivijima su nekoliko modela Alfa Romea, te ljutih BMW-ovih mašina M5 E28 i 8510i E31…

Sa milionima automobila proizvedenih od pamtivjeka, nemoguće je s vremena na vrijeme ne vidjeti gomilu ljepotana potpuno napuštenih. Slična priča nam dolazi iz Španije gdje je u jednom BMW-ovom salunu pronađena velika količina pravih klasika u potpunosti prekrivena prašinom. Napušteni salon nalazi se u Targoni, a njen vlasnik bio je kolekcionar automobila, te je u jednom momentu odlučio da gomilu svojih automobila skladišti pod jednim krovom. Očigledno kroz godine koje su dolazile, vlasnik ih je iz sada nepoznatih razloga napustio, a neki od njih su pravi dragulji.

 

 


Klasici nisu ograničeni isključivo na BMW modele, već se tu nalaze i Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Citroen, među kojima je nekoliko istinskih legendi. Neki od najzanimljivijih su BMW E30, Alfa Romeo Alfetta i GTV6, za koje sasvim sigurno vlada najveće interesovanje kolekcionara. Ništa manje vrijedan nije ni M5 E28 ili prva generacija BMW-ove osmice (850i E31). Među istinskim ljubiteljima pogled na ovakvu kolekciju automobila sigurno izaziva razočarenje i žal jer su ovakvi primjerci napušteni i u potpunosti prekriveni prašinom i raznim drugim otpadima, ali nema sumnje da će neko od njih odati počast ovim automobilima tako što će ih vratiti u život.

Datum objave: 05/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook